Nässjö kommun · Publicerad Igår 09:20

Nu söker vi dig som vill arbeta 80-100% som skolsköterska på Parksskolan och Malmbäcks skola i Nässjö Kommun.
Parksskolan är en 4-9 skola med ca 300 elever beläget i Bodafors och Malmbäcks skola är en liten F-6 skola med ca 150 elever i Malmbäck. Skolorna leds av varsin rektor. På båda skolorna finns också engagerad personal som arbetat en längre tid, och har ett gott upparbetat samarbete. Personalen jobbar aktivt och tvärprofessionellt för att förebygga och undanröja hinder för lärande. Elever i årskurs 6 i Malmbäck har också viss undervisning förlagd på Parksskolan så som språkundervisning. Till högstadiet börjar eleverna från Malmbäck på Parkskolan. Parksskolan är en relativt nyrenoverad skola med trevliga, luftiga lokaler och utrymmen.

Som skolsköterska i Nässjö är du anställd centralt under elevhälsochefen. Här jobbar också 11 andra skolsköterskor på skolor från förskoleklass till gymnasiet.

Arbetsuppgifter

Som skolsköterska har du stora möjligheter att själv lägga upp ditt arbete tillsammans med övriga professioner på skolan. Du arbetar tvärprofessionellt och i team, tillsammans med kurator, specialpedagog, lärare, studie- och yrkesvägledare och rektor. Tillsammans utgör ni elevhälsoteamet på skolan som har till uppgift att undanröja hinder och skapa bästa möjliga förutsättningar för elevens utveckling och lärande. Skolan leds av rektor, med stöd från elevhälsan. Som skolsköterska har du verkliga påverkansmöjligheter och arbetar både på individ-, grupp och organisationsnivå. Arbetet innebär samverkan med såväl elev, som vårdnadshavare men också myndigheter utanför skolan så som barn- och ungdomspsykiatrin och socialtjänst.

PS. Är det något i tjänsten som placering, skola eller något annat som gör att du tvekar, sök så pratar vi om det. Kanske kan vi då tillsammans hitta alternativa lösningar, som skulle passa bättre utifrån dina behov men som också kan möta behoven i vår organisation.

Som skolsköterska i Nässjö kommun tilldelas du en mentor, vid anställningens början, som är särskilt ansvarig för din introduktion och stöttar dig kring frågor som uppkommer.

Skolsköterskornas medarbetarindex, efter den årliga medarbetarenkäten är 4,33 på en skala mellan 1-5. Måttet är ett medelvärde på skolsköterskornas totala arbetssituation och en indikator på skolsköterskornas totala nöjdhet. Det vittnar om att du kommer till ett välfungerande team som trivs på sin arbetsplats och hjälper varandra.

Arbetet som skolsköterska innebär bla hälsosamtal, vaccinationer, delta i samordnade möten med olika aktörer, öppen mottagning, bistå med medicinsk kompetens. Det innebär också ofta tillsammans med kurator att genomföra gruppsamtal och lektioner kring hälsa, kropp, sexualitet m.m. Du samordnar och bokar också in besök till skolläkaren för de som behöver, och dokumentation sker i PMO.

Kvalifikationer
Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla det förebyggande och hälsofrämjande arbetet med våra elever i Nässjö kommun. Vi ser gärna att du har arbetat som skolsköterska tidigare, och har relevant vidareutbildning, men om du inte har erfarenheten och är nyfiken, så är du också välkommen att söka. Du är flexibel, kreativ, och ser möjligheter både hos individen men också i organisationen. Du är driven och vill vara med i det systematiska kvalitetsarbetet, och ser vikten av uppföljning och utveckling utifrån identifierade behov.

Du vågar uttrycka dina åsikter, i syfte att utveckla verksamheten och med elevens bästa i fokus. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Kanske känner du att det är dags att ta dig an nya utmaningar tveka då inte med att skicka in din ansökan så vi får möjlighet att berätta mer om tjänsten, och du får möjlighet att berätta om vad du kan bidra med.

Också du som inte har erfarenhet, men har relevant utbildning är välkommen att söka.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: HeltidEller enligt ök.

Tillträde: 2022-01-01Eller enligt ök.

Ansökan

Ansök senast:2021-12-12

Referensnummer:A1069396

Lön
Löneform: Månadslön

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen:1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Lina RancingerVerksamhetschef, Centrala elevhälsan0380-517221lina.rancinger@nassjo.se

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
12 dec 2021
Ort
Nässjö
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård

Inga fler liknande jobb tillgängliga