Tekniska serviceförvaltningen · Publicerad 27 nov

Du kommer i din roll som mark och exploateringsingenjör i huvudsak att handlägga olika frågor i egenskap som markägare av kommunal mark. Du kommer att i samarbete med vår nuvarande mark- och exploateringsingenjör ansvara för avtals- och genomförandefrågor, ekonomiska kalkyler samt utredningar inom vår exploateringsverksamhet där fokus är att tillhandahålla byggbar mark för bostäder och verksamheter. Du kommer delta i lantmäteriförrättningar, upprätta arrendeavtal och upplåtelseavtal, samt delta i olika typer av samhällsutbyggnadsprojekt ofta i en ledande roll eller som projektledare. Du kommer representera Nässjö kommun mot byggherrar och markägare och arbeta med strategisk åtkomst av mark där förhandling och kontaktskapande blir viktiga delar. Du marknadsför och säljer byggbar mark direkt till privatpersoner eller företag i samarbete med vårt näringslivsbolag, Nässjö näringsliv AB.
Som mark och exploateringsingenjör i Nässjö erbjuds du en sällsynt chans att vara med och leda hela processen från markinköp till utbyggnad och försäljning av exploateringsområden utifrån en sammanhållen budget. Just möjligheten att följa hela processen och agera som en professionell beställare är något våra medarbetare vittnar om som mycket positivt. Då avdelningen just nu är sammansatt av flera nya kollegor finns möjlighet att vara med och forma hur arbetet ska drivas framåt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad civil eller högskoleingenjör eller har annan lämplig utbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig. Exempelvis tror vi att du idag jobbar som MEX-ingenjör, fastighetsekonom, fastighetsförvaltare, mäklare, lantmätare eller som annan typ av ingenjör inom hus och/eller anläggning. Du bör ha god social förmåga, kommunikativ och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från att arbeta i en liknande verksamhet med mark- och exploateringsfrågor. Saknar du någon eller några delar av kunskaperna som krävs för tjänsten kommer vi att utbilda dig.

Intervjuer kommer hållas löpande.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Visma Recruit". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
Vi på Nässjö kommuns samhällsbyggnadsavdelning söker en mark och exploateringsingenjör. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och kan tillträdas omgående eller efter överenskommelse.

Nässjö kommuns samhällsbyggnadsavdelning är en del av tekniska serviceförvaltningen som har en central roll i kommunens utveckling. Vi är en drivande kraft i frågor gällande samhällsutveckling och bygger bland annat ut bostadsområden och industriområden samt förvaltar kommunens mark-, gatu- och skogsinnehav. Vi projekterar det mesta i egen regi och projektleder byggnation av infrastrukturen. Just nu pågår flera spännande utvecklings- och bostadsprojekt som samhällsbyggnadsavdelningen ska se till blir verklighet
Som mark och exploateringsingenjör hos oss kan du förvänta dig ett stort engagemang för dig som medarbetare med fokus på din och vår utveckling för att på bästa sätt nå kommunens mål.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
18 jan
Ort
Nässjö
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör