Gryts Förvaltning AB · Publicerad 5 sept

BUSINESS CONTROLLER

Till Gryts Förvaltning AB i Norrköping och koncernens fyra bolag söker vi nu en analytisk och driven Business Controller med bred kompetens. I din roll ingår att avlasta vår ekonomichef och vara ett bollplank för koncernens chefer kring budget och prognosarbete. Du analyserar bolagens och avdelningarnas resultat och stöttar cheferna med ekonomisk information samt bidrar med att utveckla underlag och verktyg som de kan arbeta i. Du har erfarenhet av lagerekonomi och analyserar våra processer kring order-, lager-, sälj-, leverans- och fakturering och föreslår förbättringar. Du förstår vad som händer i redovisningssystemet och har lätt för att se samband och att tänka framåt. Med andra ord - du bedriver ett ständigt förbättringsarbete med målet att öka både lönsamhet och tillväxt.

Erfarenhet
Vi ser gärna att du är civilekonom men du kan också ha motsvarande relevant utbildning eller lång arbetslivserfarenhet. Du har arbetat brett och framåtriktat med analys och business controlling i ca 4-5 år. Du har en god förståelse för affärer och affärsprocesser liksom god kännedom om order-lager-faktureringsprocessen. Goda kunskaper i Excel är ett krav. Erfarenhet av Navision och Jet Report är meriterande liksom erfarenhet av månadsbokslut, budget- och prognoser. Du har lätt för att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. I tjänsten ingår många kontakter, både internt och externt, samt resor till X-Maskiners enheter i Norrland ca en gång per månad.

Dina egenskaper
För att lyckas i rollen bör du vara analytisk och strukturerad med en pedagogisk ådra samt ha öga för detaljer. Du är självständig, ansvarstagande och har lätt för att ta egna initiativ. Du är kommunikativ med god samarbetsförmåga och har lätt för att inspirera andra. Sist, men inte minst, är du stresstålig och kan hantera många saker samtidigt.

Vi erbjuder
För rätt person väntar en ansvarsfull roll med spännande utmaningar. Företagskulturen är informell och präglas starkt av entreprenörskap. Här finns korta beslutsvägar, stort driv, en engagerad ägare och positiva, trevliga kollegor. Tjänsten är på heltid med tillträde efter överenskommelse.

Kontaktperson
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Marie Ferntoft, Seniorkonsult på Cojn AB, tel. 0723-207627. Alla kontakter behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen att ansöka tjänsten snarast. Sista ansökningsdag är den 23 september.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Grytkoncernen består av moderbolaget Gryts Förvaltning AB med dotterbolagen Nordfarm Maskin AB, X-Maskiner AB och Bonnet AB samt Ångan AB. Nordfarm är en av Sveriges största oberoende maskin- och redskapshandlare och importerar välkända kvalitetsmaskiner från hela Europa som man säljer via återförsäljare. Nordfarm har huvudkontor i Norrköping och äger Ångan AB som ansvarar för koncernens fastigheter. I Norrköping finns också Bonnet AB som importerar och säljer lantbruksprodukter på Internet till mindre bolag och privatpersoner. X-Maskiner säljer och servar nya samt begagnade jordbruks-, entreprenad- och grönytemaskiner i sina butiker och verkstäder i Hudiksvall, Sundsvall, Östersund och Örnsköldsvik. X-Maskiners största varumärken är John Deere, Terex och Avant. Man erbjuder också reservdelar och tillbehör samt är återförsäljare av hela Nordfarms sortiment. Koncernen omsätter idag totalt ca 400 MSEK och har 60 anställda. Koncernens gemensamma ekonomi- och personalavdelning har sitt huvudkontor på moderbolaget i Norrköping. För mera information om de olika bolagen besök www.nordfarm.se, www.bonnet.se och www.x-maskiner.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
23 sept
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler jobb från Gryts Förvaltning AB tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga