Luftfartsverket · Publicerad 31 mars 2021

LFV SÖKER DIG SOM VILL VARA MED OCH LEDA UTVECKLINGEN AV FRAMTIDENS FLYGTRAFIKTJÄNSTER

LFV AIM SÖKER INGENJÖR FÖR ARBETE INOM OMRÅDET FLYGINFORMATIONSTJÄNSTER OCH GIS/KARTPRODUKTION

Enheten AIM är en del av flygbriefingtjänsten (AIS) i Sverige med huvudsakliga uppgifter att ta emot, bearbeta och tillgängliggöra information och data till den civila och militära luftfarten genom olika tjänster. Flyginformation tillhandahålls i huvudsak i elektronisk form i enlighet med internationella standarder och regelverk för luftfarten. LFV ansvarar även för dataförsörjning till den europeiska flygdatabasen EAD, till den europeiska geoportalen INSPIRE och till andra brukare av flygdata och flyginformation.

Till AIM i Norrköping söker vi nu en ny medarbetare med inriktning på utveckling av flyginformationstjänster, GIS/kartproduktion och databashantering.

Din roll
Arbetsuppgifterna består främst av att med fokus på geografisk informationshantering och tjänsteutveckling underhålla vår produktionsdatabas med aeronautisk data och producera flyginformationsprodukter, däribland flygkartor och dataset. Våra produkter konsumeras till stor del elektroniskt och webbpublicering av geodatatjänster (ex. WMS, WFS) och utveckling av webbkartor ingår i dina arbetsuppgifter, liksom viss programmering. Du kommer vid behov också att delta i utredningar och utvecklingsarbeten inom verksamhetsområdet.

Du kommer att arbeta i en IT-baserad miljö där datorn blir ditt främsta verktyg, parallellt med din kommunikativa förmåga. Rollen innebär att du har mycket kontakter med kollegor och externa intressenter.

Vi förväntar oss att du kommer att bidra till att utveckla arbetssätt, metoder och verktyg för att verksamheten skall kunna bedrivas ännu mer effektivt. Vi erbjuder dig att arbeta i en dynamisk miljö i ständig utveckling, ofta med nya utmaningar och med snäva tidsramar.

Din profil

Vi söker dig som har:
  • relevant ingenjörsexamen med inriktning inom data, systemutveckling, systemvetenskap, geografisk analys, geodesi eller motsvarande.
  • kunskaper inom området geografisk information, GIS och kartografi.
  • erfarenhet av och goda kunskaper i moderna GIS-verktyg.
  • goda kunskaper om databashantering och SQL.
  • kunskaper inom systemutveckling/programmering företrädesvis inom GIS-området (exempelvis JavaScript, OpenLayers).
  • vana att arbeta i projektgrupper och kan hantera varierande arbetsuppgifter
  • förmåga att hantera arbetsuppgifter som ställer höga krav på noggrannhet och flygsäkerhet
  • god analytisk och logistisk förmåga
  • förmåga och vilja att driva och vidareutveckla
Du utrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Som person är den vi söker öppen, analytisk, kommunikativ och prestigelös med god samarbetsförmåga. Du ska vara nyfiken och villig att lära. Framåtsträvande i den betydelsen att du har ett intresse av verksamheten och vill ta den och dig själv mot nya mål. Noggrannhet, riskmedvetenhet och ansvarstagande är mycket viktigt med tanke på att den information du hanterar hos oss har påverkan på flygsäkerheten.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning på 6 månader och placering i Norrköping. Drogtest genomförs innan anställning. Befattningen är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll utförs innan anställning.

Ansökan
Du söker tjänsten via vårt digitala rekryteringsverktyg.

Varmt välkommen med din ansökan inklusive personligt brev och CV senast den 30 april 2021

Mer information
För mer information om tjänsten kontakta
Åsa Standar Gruppchef AIM Norrköping, 011-1922 37

Fackliga företrädare
Anna Ejhed, SACO, 08-797 70 27
Tobias Lindgren, ST, 011-19 28 02

Sista ansökningsdag är den 30 april 2021
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
LFV är Sveriges ledande aktör inom flygtrafikledning med tillhörande tjänster för civil och militär luftfart. Våra flygledare trafikleder dagligen ca 2 000 flighter i svenskt luftrum. LFV var först i världen med flygtrafikledning på distans och vi fortsätter driva digitaliseringen av flygtrafikledningstjänster. Genom olika samarbeten är vi med och effektiviserar det europeiska luftrummet. LFV har 1 100 anställda och en omsättning på 3,3 miljarder kronor.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 apr 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga