Luftfartsverket · Publicerad 17 nov 2021

Vi söker dig som i rollen som controller för LFV koncernen vill vara med och driva och utveckla vår verksamhets- och ekonomistyrning. Vi behöver förstärkning med ytterligare en kvalificerad ekonom till vår enhet som arbetar med koncernövergripande ekonomiska frågor.

Ekonomistyrning ansvarar för att utveckla en enhetlig och effektiv ekonomistyrning samt att säkerställa en god intern styrning och kontroll som grund för extern och intern finansiell rapportering. Enheten tillhör koncernfunktionen Styrning och ekonomi och ansvarar för områden såsom verksamhetsplanering, budgetering, finansiering, redovisning, uppföljning, finansiell rapportering och riskhantering.

DIN ROLL
Du kommer att ingå i enheten Ekonomistyrning som består av en arbetsgrupp med 6 medarbetare med olika specialisering inom ekonomiområdet. Ditt huvudsakliga arbetsområde kommer att vara att arbeta med koncernens verksamhetsplanering, ekonomiska planer och måluppföljning. Du kommer löpande vara med att driva arbetet med att utveckla verksamhets- och ekonomistyrningen för LFV.

I arbetet ingår bland annat att vara med i framtagande av verksamhetsplaner, budget- och planeringsanvisningar, upprättande av budget och prognoser för affärsverkskoncernen samt rapportering till ledning och styrelse. Du kommer också att vara en del i arbetet med framtagande av koncernbokslut och extern finansiell rapportering. Du kommer även att stötta verksamheten och ledningen i olika finansiella frågor, ekonomiska analyser och utredningar.

Det är av stor vikt att trivas i en föränderlig och omväxlande miljö. Resor kan förekomma i denna tjänst.

DIN PROFIL
Du är idag civilekonom med minst 5-10 års erfarenhet inom ekonomiområdet med erfarenhet av verksamhets- och ekonomistyrning, redovisning och controlling. Vi ser gärna att du har arbetat med verksamhetsstyrning och utveckling av ekonomiprocesser. Vi vill att du har en bakgrund med erfarenhet av budgetering, kalkylering och bokslutsarbete i en större koncern eller myndighet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på annan myndighet- eller affärsverk eller statligt bolag samt med anslagsfinansierad verksamhet.

Du är en avancerad användare av Excel och har erfarenhet av IFS eller liknande ekonomisystem samt budgetverktyg. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i engelska och svenska såväl i tal som i skrift.

Vi söker dig som är initiativtagande, drivande, flexibel och har en god analytisk förmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ANSTÄLLNING OCH FÖRMÅNER
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping. Anställningen kräver en säkerhetsprövning som bland annat innefattar registerkontroll, säkerhetsintervju samt drogtest.

LFV har goda anställningsvillkor och ett brett utbud av förmåner som bland annat innefattar en privat sjukvårdsförsäkring och goda pensionsvillkor.

Vi sitter i ljusa och fina lokaler och erbjuder ett roligt och utvecklande arbete tillsammans med lösningsfokuserade, engagerade och nytänkande medarbetare.

Kontaktpersoner
Eva Myrén
Chef
072-1454709
eva.myren@lfv.se

Jonas Åkesson
HR Business Partner
070-7192230
jonas.akesson@lfv.se

Per-Ola Kårbro
Facklig kontakt ST
011-19 20 00

Gunilla Pettersson
Facklig kontakt SACO
011-19 20 00

Du ansöker senast 2021-12-05 genom att klicka på knappen nedan.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
LFV är Sveriges ledande aktör inom flygtrafikledning med tillhörande tjänster för civil och militär luftfart. Våra flygledare trafikleder dagligen ca 2 000 flighter i svenskt luftrum. LFV var först i världen med flygtrafikledning på distans och vi fortsätter driva digitaliseringen av flygtrafikledningstjänster. Genom olika samarbeten är vi med och effektiviserar det europeiska luftrummet. LFV har 1 100 anställda och en omsättning på 3,3 miljarder kronor.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
5 dec 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga