Luftfartsverket · Publicerad 13 sept

AIM-enheten (Aeronautical Information Management) på LFV är uppdelad på tre tjänsteställen, Norrköping, Arlanda och Stockholm. Eftersom vi har medarbetare som går i pension och samtidigt står inför ett generationsskifte för de system vi arbetar med, så vill vi nu förstärka vår grupp i Norrköping med ytterligare kompetens i form av en ny medarbetare.

AIM Norrköping är en del av flygbriefingtjänsten i Sverige och består idag av fjorton medarbetare och har sina huvudsakliga uppgifter inom mottagande, bearbetning och publicering av textuell såväl som geografisk information till luftfarten. Publicering av information sker både i pappersform och i elektronisk form. AIM ansvarar även för dataförsörjning till den europeiska flygdatabasen EAD och till andra brukare av flygdata och flyginformation.

Vi erbjuder dig att arbeta i en dynamisk miljö i ständig utveckling, ofta med nya utmaningar och ibland med snäva tidsramar. Tillsättning sker under hösten 2018.

Din roll
Med betoning på geografisk information och kartproduktion kommer dina arbetsuppgifter bestå av att ta emot, verifiera, validera, bearbeta, visualisera och publicera flygdata och flyginformation, inom ramverket för LFV:s uppdrag som flygbriefingtjänst.

Flygbriefingtjänstens produkter konsumeras allt oftare elektroniskt och därför kan även webbpublicering och utveckling av webbtjänster komma att ingå i dina arbetsuppgifter. Rollen innebär att du har mycket kontakter både med kollegor och med externa intressenter. Du kommer att arbeta i en IT-baserad miljö där datorn blir ditt främsta verktyg parallellt med din kommunikativa förmåga. Vi förväntar oss också att du kommer att bidra till att utveckla arbetssätt, metoder och verktyg för att verksamheten skall kunna bedrivas ännu effektivare.

Din profil
Utbildning/Erfarenhet:
Du är högskoleutbildad ingenjör eller liknande med inriktning mot GIS, lantmäteri eller geodesi. Alternativt har du tillskansat dig motsvarande kunskaper på annat sätt. Du har erfarenhet av och goda kunskaper i moderna GIS-verktyg. Du utrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Erfarenhet av att jobbat med flygdata och flyginformation (aeronautisk information) är meriterande men inget krav.

Meriterande, men inget krav, är också kunskaper inom programmering, CAD, elektronisk terräng- och hinderdata (eTOD), flygplatskartdatabaser (AMDB), Aeronautical Information Exchange Model (AIXM), Feature Manipulation Engine (FME), Geography Markup Language (GML) och övriga standarder från Open Geospatial Consortium (OGC).

Egenskaper:
Som person så är den vi söker öppen, kommunikativ och prestigelös med god samarbetsförmåga. Du ska vara nyfiken och villig att lära. Framåtsträvande i den betydelsen att du ska vilja ta verksamheten och dig själv mot nya mål och ha en vilja att göra verksamheten än mer effektiv. Noggrannhet, riskmedvetenhet och ansvarstagande är mycket viktigt med tanke på att den information du hanterar hos oss har påverkan på flygsäkerheten.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping. LFV tillämpar vanligtvis provanställning i sex månader. Drogtest genomförs innan anställning. Befattningen är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll utförs innan anställning.

Ansökan
Du söker tjänsten via vårt digitala rekryteringssystem.
Varmt välkommen med din ansökan, inklusive personligt brev och CV, senast den 7 oktober 2018.

Mer information
För mer information om tjänsten kontakta
Roger Li, Gruppchef AIM Norrköping, 011-192713

Fackliga företrädare
Ann-Margreth Berggren, SACO, 011-192350
Anna Bohman, ST, 011-192058
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
LFV är ett affärsverk med ca 1100 medarbetare med uppdrag att tillhandahålla en säker, effektiv och miljöanpassad flygtrafiktjänst för civil och militär luftfart. LFV bedriver flygtrafiktjänst i torn och kontrollcentraler på 24 platser i Sverige och har också verksamhet internationellt. LFV omsätter ca 3,1 miljarder kronor och har sitt huvudkontor i Norrköping.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
7 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Inga fler jobb från Luftfartsverket tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga