Trafikverket · Publicerad 19 mars 2021

Som specialist digital projekthantering (datasamordning)på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Inom enheten digital projekthantering hanteras strukturerad och sökbar information, tydliga arbetssätt samt kvalitetssäkring av data och handlingar. Digital projekthantering följer hela byggprocessen från planering till avslut och överlämning till förvaltning.

I rollen kommer du att arbeta som stöd i våra stora investeringsprojekt. Du säkerställer att information från konsulter och entreprenörer levereras så att de passar Trafikverkets olika förvaltningssystem och att informationen är möjlig att återanvända.

I dina arbetsuppgifter ingår att samordna den digitala informationshanteringen. Du kommer vara med vid kravställning och uppföljning av leveranser. Som specialist är du sakkunnig och ger förslag på arbetssätt gällande informationsinsamling, informationsdelning, informationsåtkomst och säker informationshantering. I rollen ingår även att informera och utbilda i arbetssätt och krav. Du ser också till att arbetsmetodik och befintliga arbetssätt utvecklas, förankras och används.

Du ingår i ett kompetensnätverk och deltar i utveckling av vår informationshantering, implementering av nya arbetssätt och erfarenhetsutbyte mellan Trafikverkets stora investeringsprojekt.

Kvalifikationer
Rollen innebär mycket kontakter, både internt och externt, så det är viktigt att du är kommunikativ och har en god samarbetsförmåga. Du är trygg i dig själv och kan stå upp för de beslut du tar. Du är pedagogisk och självgående då din roll innebär att utveckla och förankra arbetssätt.

Vi söker dig som
  • har universitets- eller högskoleutbildning alternativt YH/KY-utbildning tillsammans med relevant erfarenhet i närtid som vi sammantaget bedömer likvärdigt
  • har flerårig aktuell erfarenhet av digital projekthantering, datasamordning eller informationssamordning
  • har erfarenhet av att arbeta i dokumenthanteringssystem som tex SharePoint eller ProjectWise
  • har erfarenhet av att arbeta med regelverk och kravdokument
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av att arbeta i dokumenthanteringssystem som signalsystem järnväg
  • har erfarenhet av anläggningsbranschen (järnväg eller väg) och/eller stor organisation
  • har erfarenhet av att ta fram och implementera krav och riktlinjer för dokumenthantering
Placeringsort är Norrköping eller Södertälje.

I denna rekrytering används eventuellt webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-25

Upplysningar

Rekryterande chef Johanna Edemyr
0101241988

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
25 apr 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga