Försvarsmakten · Publicerad Igår 15:12

Försvarsmakten söker en ny medarbetare till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS med placering vid Genomförande Enhet Mitt med arbetsort Väddö skjutfält.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i att både självständigt och i arbetslag utföra tillsyn och underhåll på Försvarsmaktens radarsystem.
Dessa består i att till huvuddel genomföra praktiska underhållsåtgärder på obemannade anläggningar, varför resor i tjänsten och övernattningar på annan ort förekommer i stor omfattning. Det geografiska arbetsområdet är i första hand förlagt inom Svealands gränser men kan även innefatta övriga landet. Tjänsten kan även innebära deltagande i systemstödsresor utomlands. Då en del service utförs på hög höjd måste godkänd läkarundersökning genomföras innan anställning.

Vid anställning ingår grundläggande radarutbildning och sedan vidareutbildning inom varje radarsystem.

Kvalifikationer
  • 3-årig gymnasieutbildning med El/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren.
  • Goda kunskaper inom området tele/radiokommunikation samt datateknik/datakommunikation och självständigt kunna utföra felsökning/reparation på denna typ av system.
  • Goda kunskaper inom elektronik och mätteknik.
  • God PC-vana
  • B-körkort fordras
  • Fysisk status för torn och mastutbildning
Meriterande
  • Vi ser det som meriterande om du har yrkeserfarenhet inom området samt kännedom om Försvarsmaktens utrustningar.
  • Dokumenterad kompetens/erfarenhet inom Försvarsmaktens sensorsystem är meriterande
  • Godkänd Torn och mastutbildning
  • CE körkort meriterande.
Personliga egenskaper
Som person är du utåtriktad och tycker om att ta ansvar. Du är öppen, serviceinriktad och trivs med många kundkontakter. På avdelningen finns många manliga medarbetare och vi arbetar för en ökad mångfald och könsfördelning. Hos oss kommer tjänsten att benämnas teleingenjör med inriktning Sensor. Vi ser gärna att du redan idag arbetar som tekniker.

Tillträde m.m.

Anställningen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Med anställningen följer skyldighet att krigsplaceras, delta i övningar samt att tjänstgöra i krigsorganisation och utlandsstyrka.
Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet.

Upplysningar om befattningen lämnas av Teknikledare Fredrik Söderman 010-823 65 31, 070-372 46 32 eller AVD chef Michael Visuri Möller 08-584 548 12 el 070-353 33 84.
För frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-specialist Ann-Christine Holmer 08-514 39 000.

Fackliga representanter

OFR/O Anders Wallinder
OFR/S Clarence Arnstedt
SACO Mika Laitanen
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via FM växel 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-05. Ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga