Academic Work · Publicerad Idag 04:05

För dig med erfarenhet inom försäljning och större kundkonton som nu vill ta nästa steg i karriären. Hos Sternhammar får du nu möjligheten att arbeta med framtagandet av nya produkter, med stort inflytande och utrymme för affärsutveckling.

Information om uppdraget

I rollen som produkt - och affärsutvecklingschef kommer du få en betydande roll i företaget framtida utveckling. Med världen som arbetsfält kommer vi att, utifrån Sternhammars visioner, utveckla och ta fram nya produkter och kunderbjudanden till den lätta och tunga fordonseftermarknaden. Du får den perfekta mixen av att möta kunder, besöka leverantörer och utveckla affärerna i båda led. Du kommer arbeta tätt tillsammans med mig, försäljningchef och marknadsavdelning. Tillsammans skapar vi ett starkt team i ett av fordonsbranschens mest snabbfotade importföretag. För dig som brinner för att sätta nya produkter på marknaden är detta en möjlighet du inte får missa! Hoppas att vi ses! Så säger Erik Appell, VD på Sternhammar, om tjänsten.

Företaget är en svensk importör och tillverkare av fordonsrelaterade komponenter, förbrukningsartiklar och tillbehör. Sternhammar grundades 1938 i Örebro och är idag en del av Axel Johnson-koncernen. Sternhammar har med ett brett produktsortiment och hög leveransberedskap blivit ett av marknadens mest snabbväxande bolag. Produkterna marknadsförs genom grossister, distributörer och OEM-kunder. Med över 12.000 lagerhållna artiklar kan kundernas högt ställda krav på mångfald mötas när det gäller funktion, kvalitet, design och kostnad. Den huvudsakliga marknaden är Norden men export av produkter sker även till kunder i norra Europa.

Som del av Axel Johnson International finns goda karriärsmöjligheter. Företaget investerar mycket i sina medarbetares kompetensutveckling och genom koncernen får man tillgång till ett internationellt nätverk av kollegor att utbyta idéer med. Rätt medarbetare har goda chanser att gå vidare och växa i organisationen. De senaste åren har Sternhammar växt kraftigt och ambitionen är att fortsätta till nya nivåer och vi söker därav kollegor med driv och energi som vill vara med på resan.

Du erbjuds

Utöver stort ansvar, utmanande och utvecklande arbetsuppgifter erbjuder Sternhammar rätt person stor personlig utveckling och yrkesmässig karriär, rätt arbetsredskap i form av dator, telefon, surfplatta samt tjänstebil.

Arbetsuppgifter

Du kommer att välkomnas till avdelningen affärsutveckling vilken ansvarar för hela kedjan från produktutveckling till lansering och försäljning. Inom ditt produktområde finns kategorin fordonsbelysning som idag är Sternhammars största produktkategori. Du kommer aktivt utveckla affären med leverantör, ansvara för egna kunder samt deltaga på kundmöten tillsammans med vår säljkår. Dina kunder kommer finnas primärt inom påbyggnadsindustrin. Rollen som produkt - och affärsutvecklingschef är självständig men ställer också höga krav på samarbete och kommunikation inom bolaget då du kommer samarbeta med alla delar av verksamheten, från sälj till marknadsföring, lager och logistik. Då Sternhammars leverantörer oftast arbetar internationellt, i huvudsak Asien, kommer det att krävas resor i tjänsten. Dina kunder återfinns på den svenska marknaden.

Du kommer till exempel att:
 • Vara specialisten inom produktkategorin och hjälpa övrig personal i bolaget med samtliga frågor avseende produkterna
 • Säkerställa att försäljningen inom produktkategorin utvecklas åt rätt håll genom rätt inköp av produkter till rätt priser
 • Vara delaktig i att utveckla de varumärken som används inom produktkategorin och följa marknadstrender.
 • Ansvara för produkternas kvalitet, förbättringar och framtagande konkurrensfördelar.
 • Förhandla med leverantörer om betalningsvillkor, fraktvillkor, exklusivitet samt inpriser så att Sternhammars affärer ständigt blir mer lönsamma.
 • Ta fram produkttexter och se till att register är uppdaterade.
 • Delta och besöka mässor och tillverkare i Asien, framför allt Kina och Taiwan
Du kommer ansvara över produktområdena fordonsbelysning, fordonsutrustning samt påbyggnadsdetaljer.

Vi söker dig som
 • Har arbetat 3-5 år inom nyckelkundsförsäljning, som inköpare eller som produktchef inom B2B
 • Har god kännedom om den tunga fordonseftermarknaden som Sternhammar är verksam inom
 • Finner teknik intressant
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift
Vi ser det som meriterande om du sitter på branschkunskap eller har en akademisk utbildning inom försäljning eller inköp.

Som person är du:
 • Resultatinriktad och målfokuserad
 • Kommunikativ, tal och skrift
 • Analytisk
 • En god samarbetsförmåga
Övrig information
 • Start: Omgående eller enligt ö.k.
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Örebro
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sternhammars önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
I den här processer är tester en del av rekryteringen, detta sker i slutskedet.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Läs mer om Sternhammar här
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga