Candles Scandinavia AB · Publicerad 14 juli 2021

Vi söker dig som
Framförallt tycker det låter intressant med att vara med på Candles tillväxtresa! Med tanke på bolagets framfart både historiskt men även framöver är det viktigt att du trivs i en föränderlig miljö och vill vara med att skapa nytt och utveckla nuvarande processer, recept och produkter. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper där driv, engagemang, potential och nytänkande värderas högt.

Candles labb/produktutvecklingsfunktion består just nu av en person samt till och från tillfälliga resurser.
Funktionen ansvarar för bolagets produktutveckling, utveckling av baskomponenter i produktion samt stöttning av produktions- och säljfunktionerna med expertis. I rollen kommer du att arbeta med produktutveckling, provtagning/testning, expertis/stöttning till framförallt produktionsfunktionen men även säljorganisationen, driva & utveckla våra baskomponenter i produktion samt dokumentation av provtagning & testning. Du kommer även att ha en nyckelroll i uppbyggnaden och utvecklandet av nytt laboratorium i våra nybyggda lokaler som står färdiga under år 2022. Det finns stora möjligheter att forma rollen själv då rollen är ny.

Du ser möjligheter, har tålamod och uthållighet, är snabb, flexibel med god struktur som värderar lagkänslan högt.

Du rapporterar till bolagets Supply Chain-chef.

Profil på vår Kemist / Utvecklingsingenjör
  • Arbetat minst 4-5 år med vaxer/fetter/livsmedel/ på chokladfabrik/konditori eller dylikt
  • Eftergymnasial utbildning inom kemi/ingenjör
  • Erfarenhet av någon form av produktutveckling
  • Erfarenhet av att strukturera upp och utforma experiment/tester
  • Erfarenhet av att skapa och strukturera upp dokumentation
Vi erbjuder
Ett spännande arbete i ett snabbväxande bolag med höga ambitioner på marknaden. Vi är idag det ledande bolaget inom vår nisch men har fortsatt stora tillväxtmöjligheter. Vi har ett öppet klimat där det är korta vägar till beslut.

Anställningsform
  • Tillsvidare, heltid
  • Kollektivavtal finns
  • Fast månadslön
Så ansöker du
Klicka på "Ansök nu" knappen och skicka CV samt personligt brev märkt "Kemist / Utvecklingsingenjör".

Sista dag för ansökning: 2021-08-01
Urvalet sker löpande

Kontakt
Peiman Naderi
Chef Supply Chain
073-032 39 99
peiman.naderi@candles.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Candles Scandinavia är Nordens största tillverkare och distributör av doftljus och övriga doftsättningsprodukter med bland annat nordisk agentur för flertalet av världens största doftljusmärken, däribland Yankee Candle och WoodWick.

Därtill har bolaget en egen doftljusfabrik där man med labbet och utvecklingsavdelningen som kärna i den egna produktionen utvecklat ett 100% naturligt vax som kan beskrivas som världsunikt. Bolaget tillverkar idag under ramen för Private Label doftljus och rumsdofter till kunder så som H&M, Kicks, Åhléns med flera.

Candles Scandinavia bedriver sin verksamhet i fräscha och ändamålsenliga lokaler centralt i Örebro och är idag ca 50 medarbetare med en omsättning på ca 110 miljoner kronor. Våra värdeord är viktiga för oss och finns med oss i vårt dagliga arbete: Vi vågar, Vi vet, Vi gör det nu!
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga