Trafikverket · Publicerad 8 jan 2021

Arbetsuppgifter
Som anläggningsspecialist telekom hos oss jobbar du med telekommunikationsanläggningar angående drift och förvaltningsuppgifter. Du arbetar med kabel, teknikhusmiljöer och radiotorn. Det förekommer även arbetsuppgifter relaterade till anläggningsprojekt inom både väg och järnväg, där du fungerar som expertstöd eller leder IKT:s arbeten. IKT är ett av Trafikverkets verksamhetsområden som ansvarar för all information, teknologi och kommunikation.

Du är verksamhetens förlängda arm ute i fält, och ansvarar för att våra anläggningar byggs och förvaltas på rätt sätt. Du fattar beslut som rör tekniska lösningar och är behjälplig mot verksamhetens teknikfunktioner med upprättande och insamling av teknisk dokumentation. Du kommer verka som Byggherre mot entreprenörer och delta i regionala underhållsmöten och byggmöten.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att trivas bra i rollen ser vi att du är en problemlösare med analytisk förmåga. Du kan kommunicera och samverka med så väl enskilda individer som grupper och allmänheten. Du har lätt för att samarbeta, är flexibel i ditt förhållningsätt och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter.

Vi söker dig som;
  • har relevant arbetslivserfarenhet inom anläggningsbranschen och infrastrukturområdet
  • är gymnasieingenjör inom teknik eller har motsvarande utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har B-körkort
Det är meriterande om du:
  • har arbetslivserfarenhet inom teknikhusdrift
  • har arbetslivserfarenhet inom fastighetsskötsel så som ventilation, kyla, VVS
  • har erfarenhet av Trafikverkets telekommunikationsnät, radionät och/eller kabelnät
  • har god förhandlingsvana från entreprenadbranschen
Tjänsten kan vara placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kan komma att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Webbaserade urvalstester kommer att vara en del i rekryteringsprocessen. Se därför till att ha kontinuerlig koll på din inkorg där all info kommer.

Möjliga placeringsorter: Eskilstuna, Örebro

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-01-27

Upplysningar

Rekryterande chef Erik Fredriksson
0101257391

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
27 jan 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga