SCANIA CV AB · Publicerad 22 apr 2021

Scania Oskarshamn är Kalmar läns största privata arbetsgivare och ansvarar för tillverkning av hela europaproduktionen av lastbilshytter. Vår moderna hyttfabrik består bland annat av Logistik, Pressverkstad, Karossverkstad, Grundmåleri, Täcklacksmåleri samt Monteringsverkstad. Vi ligger i framkant med hög produktkvalitet och automationsgrad.

En stor del av moderniseringen är en helt ny karossverkstad för svetsning av stommarna. Processen bygger främst på motståndssvetsning men även lödning och laserapplikationer kommer att användas. Vi söker därför ytterligare medarbetare för att stärka vår grupp av sammanfogningsspecialister på produktionstekniksavdelningen.

Arbetsuppgifter

I arbete skall du ingå i ett team som utformar morgondagens arbetsmetoder inom svetsområdet. I det ligger bland annat att vara med att ta fram planer för svetsutbildning, ta fram metoder för nya arbetsmoment samt att sprida kunskaperna inom svets vidare i organisationen. Utöver detta tillkommer också att arbeta inom kompetensnätverk i industrin för att uppdatera kunskaper, specificera krav på ny utrustning, sätta parametrar på befintlig utrustning samt vara stöd vid felsökning.

Din profil
  • Flerårig erfarenhet svetsning
  • IWE-certifierad samt med en ingenjörsutbildning inom lämpligt område
  • Erfarenhet från tillverkningsindustrin. Meriterande är fordonsindustrin
  • God automationskompetens och/eller robotkompetens
  • Du är noggrann och känd för att vara väldigt strukturerad
  • Pedagogiska färdigheter är önskvärda då din kunskap behöver spridas
  • Kan entusiasmera och engagera personer att lyckas med arbetet och tekniken
Din utveckling

För att förstå produkten och produktionsflödet kommer du själv beredas möjligheten i att gå omfattande utbildning inom automation- och robotutbildning. Till detta även fördjupande utbildning i de svetssystem vi har, laser/ muttersvetsning/ svetsvakter Matuschek etc. Tillsammans utvecklar vi dina färdigheter inom sammanfogningstekniken, allt för att uppnå ”train the trainer” inom svets.

Arbetet innebär även att samverka med vår systeranläggning i Brasilien.

Arbetstid
Tjänsten är på dagtid

För mer information
Vid frågor gällande tjänsten, kontakta gärna:
Gruppchef, Mats Svensson 0491-765728
Verksam svetsspecialist, Mattias Olsson 0491-765663 070-2742351

Ansökan
Ansökan sker via Scanias hemsida, där personuppgifter anges och CV samt personligt brev bifogas.

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-22

Rekrytering sker löpande.

HR Business Partner
Sara Skeppner
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
22 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga