Länsstyrelsen i Jämtlands Län · Publicerad 6 okt 2021

Viltchef

Ref 112-7790-2021

Länsstyrelsens består av cirka 250 medarbetare fördelade på sju enheter. En av dem är naturvårdsenheten med cirka 70 medarbetare. Naturvårdsenheten har ett brett uppdrag inom viltförvaltning, skydd och förvaltning av värdefull natur och hotade arter, underhåll och säkerhet på statens leder i fjällen, främjande av friluftsliv och utfärdande av tillstånd och dispenser samt tillsyn. Naturvårdsenheten består av cirka 70 medarbetare. Utöver enhetschef finns en biträdande enhetschef samt tre funktionschefer med verksamhets- och personalansvar.

Vi söker nu en viltchef, tillika funktionschef för Viltfunktionen.

Vad vi erbjuder
Vi erbjuder ett utmanande och engagerande arbete i en stimulerande miljö tillsammans med dedikerade och kunniga medarbetare. Viltfunktionen består av ett tiotal medarbetare och som viltchef har du fullt personal- och verksamhetsansvar. Arbetet som viltchef innebär ansvar för viltförvaltningen i länet, vilket innefattar bland annat klövviltsförvaltning, rovdjursförvaltning, viltskador och rovdjursinventering. Arbetet innebär också ansvar för vissa delar av fjällförvaltningen utifrån statens roll som markägare av delar av fjällen. Det gäller bland annat hantering av upplåtelse av småviltjakten men även andra frågor. I arbetsuppgifterna ingår kontinuerliga kontakter och samverkan med chefer och medarbetare på Länsstyrelsen samt externt med samebyar, andra myndigheter, organisationer och allmänhet.

Dina erfarenheter och kunskaper
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig utifrån uppdraget. Du har dokumenterad chefserfarenhet med personalansvar. Du har kunskap om svensk statsförvaltning och förvaltningsrätt och det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning, Kunskap om eller intresse för lagstiftning, särskilt inom viltförvaltningsområdet, och erfarenhet från arbete med viltförvaltning är meriterande. Medievana är också meriterande, liksom kunskap om renskötsel och rennäringsfrågor samt förvaltning av statens mark på renbetesfjäll. Vana av ekonomisk planering och uppföljning är också meriterande. Arbetet innebär vissa resor, främst inom länet, varför B-körkort är ett krav.

Din personlighet
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering. Vi söker dig som gillar utmaningar och trivs i en arbetsvardag med högt tempo och komplexa frågor vilket också innebär att du är en god administratör som har förmågan att planera och prioritera och hantera såväl kortsiktiga operativa frågor som långsiktiga strategiska frågor parallellt. Som person är du driven, duktig på att utveckla relationer och du kan lyfta blicken och se helheten. Du har god kommunikativ förmåga, du uttrycker dig väl i tal och skrift och du är också kommunikativ i ditt ledarskap och i intern och extern samverkan. Du är en trygg och stabil person som kan hantera hastigt uppkomna situationer på ett klokt sätt. Du har förmågan att fatta snabba eller obekväma beslut när så krävs.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, heltid, provanställning sex månader kan bli aktuellt. För tjänsten tillämpas ett chefsförordnande.
Tillträde: Snarast efter överenskommelse.

Ansökan görs via rekryteringssystemet ReachMee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Länsstyrelsen är regeringens representant på regional nivå och har som uppdrag att utveckla länet, att verka för att de nationella politiska målen får genomslag i länet och att vara förvaltningsmyndighet.

Respekt, professionalitet och öppenhet är vägledande i vårt arbete och vårt förhållningssätt till varandra, medborgarna och andra intressenter. Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering och vill ta tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten, bland annat värdesätter vi kunskaper i sydsamiska.

Läs mer på vår hemsida http://www.lansstyrelsen.se/jamtland

Mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter hittar du på www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Kontaktpersoner

Bitti Jonasson
Enhetschef
010-225 36 08
bitti.jonasson@lansstyrelsen.se

Nicklas Rumm
Inventeringssamordnare
010-225 33 30
nicklas.rumm@lansstyrelsen.se

Anders Davidsson
Arbetsplatsombud Saco-S
010-225 32 24
anders.davidsson@lansstyrelsen.se
+ Läs mer om jobbet

Inga fler jobb från Länsstyrelsen i Jämtlands Län tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga