Trafikverket · Publicerad 21 okt

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Projektingenjör väg

Arbetsuppgifter
Som projektingenjör fungerar du som ett stöd till projektledaren i arbetet med att leda och styra projektet i hela processen. För aktuella konsultuppdrag och entreprenader gör du dig förtrogen med kontraktsinnehållet, ser till att planerings- och projekteringsprocessen följs, anpassas utifrån uppdraget och genomförs enligt gällande regler och bestämmelser. Det innebär bland annat att du stöder och medverkar i tidsplanering, projektuppföljning, ekonomiuppföljning, riskhantering, projekteringsmöten, byggmöten och samrådsmöten.

I rollen som projektingenjör ingår även att strukturera och administrera projekten i projektsystemet så att dessa uppfyller gällande rutiner.

Som projektingenjör är du en del av kärnan i Trafikverkets projektorganisation och hanterar flera projekt tillsammans med en eller flera projektledare. Arbetet innebär många interna och externa kontakter, exempelvis med stödfunktioner konsulter, entreprenörer, kommuner och myndigheter. Tjänsten erbjuder en möjlighet att på sikt växa in i rollen som projektledare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en civilingenjörs- eller högskoleingenjörsutbildning med teknisk inriktning om minst 180hp (120p) eller annan teknisk utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet från bygg- eller anläggningsbranschen. Har du relevant erfarenhet från projektarbete är även detta meriterande.Du talar och skriver svenska obehindrat.

Du har körkort för personbil.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som projektingenjör är du analytisk och initiativtagande i ditt arbete. Då du har mycket kontakter internt och externt krävs att du har god samarbetsförmåga och har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift. Vidare är du flexibel i ditt sätt att hantera förändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-10-26

Upplysningar

Enhetschef Henrik Sundquist
010-123 8354

SEKO Urban Haglund
010-124 1702

ST Stefan Kratz
010-124 1783

Saco Jonas Sjöholm
010-123 8380
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga