Trafikverket · Publicerad 5 juli 2021

Som Projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Som projektingenjör har du en central roll där du är ett stöd till projektledare och avlastar och biträder denne i hela processen. Du arbetar med stor bredd och variation i arbetsuppgifterna och kommer vara del av en engagerad arbetsgrupp som värderar gemenskap och driv. Du stöttar bland annat i projektens planering, ekonomiuppföljning, intern administration, riskhantering, kommunikation, upphandling och leverantörsstyrning

Du ansvarar även för protokoll/minnesanteckningar/bokningar av interna och externa möten. En viktig del i arbetet är kommunikation och information då arbetet innebär mycket kontakter både internt och externt med konsulter, entreprenörer och övriga intressenter.

Kvalifikationer
Vem är du?

För att lyckas i rollen som projektingenjör tycker du om att samarbete och vara ett bollplank, eftersom du arbetar stödjande och vägledande tillsammans i projektgruppen. Du är kommunikativ vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt och anpassar dig till mottagaren oavsett om det är en enskild individ eller en större grupp samtidigt som du är lyhörd. Du har god förmåga att självständigt strukturera ditt arbete och du är nyfiken och har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och hittar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som har
  • universitets- eller högskoleexamen med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
  • aktuell och relevant yrkeserfarenhet i anläggningsbranschen
  • körkort för personbil
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
Det är meriterande för tjänsten om du har erfarenhet av arbete i projektform med Trafikverket som beställare, där du bland annat jobbat med budget, projektadministration och tidsplanering.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Vänligen hänvisa inte enbart till ditt CV

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-08-06

Upplysningar

Rekryterande chef Anders Olofsson
0101241629

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
6 aug 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga