Försvarsmakten · Publicerad 15 okt 2020

Försvarshälsan i Ronneby svarar för företagshälsovård inom Ronneby garnison.
Arbetet på Försvarshälsan är inriktat på hälsofrämjande, förebyggande, behandlande och rehabiliterande åtgärder i syfte att främja en god hälsa samt en god fysisk, psykisk, organisatorisk och social arbetsmiljö. I arbetsgruppen arbetar flera kompetenser såsom läkare, sjuksköterskor, fysioterapeut, arbetsmiljöingenjör, psykolog samt medicinsk sekreterare. Arbetet bedrivs mycket integrerat mellan de olika kompetenserna och upplevs som både spännande och varierande eftersom våra kunder arbetar med de mest skiftande uppgifter.
Arbetsuppgifter:
Som företagssköterska arbetar du med hälsoundersökningar, arbetsrelaterad sjukvård, rehabilitering, förebyggande arbetsmiljöarbete och hälsofrämjande arbete på individ och gruppnivå. Arbetet består även av mottagningsarbete där det bl a ingår flygmedicinska samt andra lagstadgade undersökningar, vaccinationer, provtagningar och hälsosamtal.
Utanför mottagningen utförs arbetet i nära kontakt med kunderna som ett stöd i deras systematiska arbetsmiljöarbete. Arbetet omfattar även information och utbildning inom ditt kompetensområde.
Vi använder ett försvarsmaktsgemensamt datoriserat system för vårddokumentation.
Kvalifikationer:
Vi vänder oss till dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med företagssköterskeutbildning och/eller annan erfarenhet och utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Din kliniska erfarenhet måste motsvara minst fem års yrkeserfarenhet.
Eftersom vi arbetar integrerat med arbetsmiljö, friskvård och sjukvård är det viktigt att du är intresserad av primär- och sekundärpreventiva insatser.Du har ett stort intresse för människor i arbetslivet, en helhetssyn och en vilja att arbeta förebyggande.
Vi ser även att du har ett konsultativt förhållningssätt.
Som person förväntas du ha en väl utvecklad förmåga till såväl självständigt arbete som arbete i team med övriga professioner.
Vi kommer att lägga stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.
Vi har verksamhet utanför Ronneby så tjänsten kräver att du har B-körkort.
Då krigsplacering ingår i tjänsten krävs en god fysisk kondition samt en godkänd läkarundersökning.
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta:
Anders Hedlund, verksamhetschef Försvarshälsan Ronneby 0457/47 15 39, 076-882 52 36
Anne Bagge, företagssköterska 0457-4715 42
Fackliga representanter:
OFR/S: Peter Bohnsack 070-857 40 06
OFR/O: Hans Bergvall 070-949 06 08
SEKO: Jan-Anders Nilsson, 073-422 23 40
Försvarsmakten tillämpar provanställning på 6 månader.

Välkommen med Din ansökan senast 2020-10-30.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga