Försvarsmakten · Publicerad 5 okt

Annorlunda och utvecklande tjänster är sällsynta, men nu kan du söka tjänsten som fysioterapeut/ergonom hos oss - vågar du så vill vi! Förändringar i omvärlden gör att Försvarshälsan nu är i ett utvecklingsskede där ditt bidrag är avgörande för vår framgång.

Försvarshälsan Ronneby är en oberoende resurs för arbetsmiljö och rehabilitering för all personal inom Ronneby garnison, viss sjukvård för personal i flygtjänst och rekryter.
Uppdraget omfattar hela Ronneby garnison. Inom garnisonen verkar cirka 1300 personer fördelade på bland annat Blekinge flygflottilj, delar av Helikopterflottiljen och Försvarsmaktens logistik.
På Försvarshälsan Ronneby arbetar läkare, företagssköterskor, fysioterapeut, medicinsk sekreterare, psykolog samt arbetsmiljöingenjör i ett gemensamt team på nio personer. Arbetet bedrivs mycket integrerat mellan de olika kompetenserna och upplevs som både spännande och varierande eftersom våra kunder arbetar med de mest skiftande uppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Promotivt och preventivt fysioterapeutiskt och ergonomiskt arbete för garnisonens personal, fysioterapi för framför allt rekryter och personal i flygtjänst, arbetsinriktad rehabilitering samt ansvar för att utbilda inom ditt kompetensområde. Då hälsa, välbefinnande och fysisk status prioriteras i Försvarsmakten kommer du, under arbetstid, ha möjlighet att träna tre timmar per vecka.

Kvalifikationer
Legitimerad fysioterapeut/ergonom.
Minst fem års klinisk yrkeserfarenhet.
Körkort B.

Meriterande
Ergonomutbildning.
Idrottsfysiologi.
OMT eller motsvarande kompetens inom diagnostik och behandling.

Personliga egenskaper
Som person förväntas du ha en väl utvecklad förmåga till såväl självständigt arbete som arbete i team med övriga professioner samt god pedagogisk förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Du kommer att ha din placering på Försvarshälsan, Blekinge Flygflottilj i Kallinge.
Tillträde sker efter överenskommelse.
Detta är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning.
Individuell lönesättning tillämpas, löneanspråk anges i ansökan.

Förfrågningar kring befattningen lämnas av
Bodil Andersson, chef Försvarshälsan Ronneby, tel. 070-9367661
Mattias Eriksson, läkare med medicinsk ledningsuppgift, tel. 070-8157147
Christer Svensson, chef Försvarshälsan Region Syd, tel. 070-5819420

Fackliga företrädare
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tel. 0455-852 70, 070-674 19 17
SEKO, Jan-Anders Nilsson, 0457-47 16 18, 070-815 22 56
Saco, Lisbeth Landin, tel. 0455/85115, 073-1828047
Officersförbundet, Mikael Danielsson, tel. 0455-866 61, 070-872 67 58

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-31 tillsammans med CV och ev referenser.
Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget