Swedavia Koncern · Publicerad 16 apr 2019

Vill du vara med och bygga
morgondagens digitaliserade flygplats?


Vi är alltid vakna, dygnet
runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till
Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Swedavia IT består av cirka 100 medarbetare och vi arbetar som den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet. Enheten IT Architecture har det övergripande ansvaret för IT-arkitekturen på Swedavia och vi söker nu en IT Infrastructure Architect.

Dina
arbetsuppgifter

Som IT Infrastructure Architect hos
oss kommer du att få ett övergripande ansvar för strukturen i vår IT-infrastruktur/nätverk.
Din uppgift är att säkerställa att arkitekturen i Swedavias IT- infrastruktur är säker, skalbar och ändamålsenlig samt lever upp till de krav och förväntningar som verksamheten sätter för sina stödjande system. Det ställer stora krav på din tekniska kompetens men erbjuder också stor frihet att, tillsammans med plattformsägare och leveransledare, utveckla en IT-infrastruktur för framtiden.

I rollen ingår många kontaktytor, både
externt och internt. Vi har ett tätt samarbete med våra leverantörer och du kommer ha en viktig roll i upphandlingar, långsiktig roadmap och kravställning på ny utrustning.

Vi vill att du tar en stor del i att
utforma och dokumentera riktlinjer, krav och framtagande av arkitekturprinciper för alla delar av IT-infrastrukturen enligt fastställda standards. Du ingår även i
Arkitekturforum hos Swedavia IT för att säkerställa att olika projekt följer fastställda IT-arkitekturprinciper och planer.

Din
profil

Du har hög kompetens och behärskar
områden som IPv4, IPv6, SDN, LAN, WAN, switching, routing, VRF, BGP, MPLS,
WiFi, DHCP, DNS, lastbalansering, NTP, brandväggar, 802.1x, proxy, NSX, AD,
ADFS, Azure, Expressroute, backup, lagring, SAN, IT-drift (HA/DR), VMware,
Windows Server, Cisco.

Önskvärt är att du även har erfarenhet
och känner dig bekväm med begrepp som optisk kommunikation, positionering, GPS
(GLONASS och Galileo), IP-telefoni, Tetra, VHF/UHF.

För att klara av denna utmaning har du
troligen en bakgrund där du praktiskt har jobbat med dessa tekniker för att senare ha gått över till mer strategiskt och planerande arbete i en arkitektroll. Vi ser också gärna att du tidigare har jobbat med design av större företagsnätverk där drift och förvaltning av telekomplattformarna är outsourcade, samt att du har varit kravställande i upphandlingar och projekt. Vidare har du erfarenhet av komplexa nätverksmiljöer samt verksamhetskritiska system och 24/7-verksamhet.

Eftersom du kommer vara en
viktig del i vårt arbete med att genomföra de större förändringar som pågår inom Swedavia IT är det av stor betydelse att du är en person som brinner för förändringsarbete och har ett genuint intresse för IT. Som person behöver du vara kommunikativ och social samtidigt som du är strukturerad, noggrann och ordningsam, van att arbeta självständigt, bekväm med att ta beslut samt initiativrik när det kommer till att hitta lösningar.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus. På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt genomför vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt
Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Placering är Stockholm Arlanda Airport. Vid frågor, vänligen kontakta:
Chief
Architect and Head of Architecture Joakim Jerbrant, 073- 67 77 18 eller HR, Jenny Laurell, 073-867 77 78.

Välkommen med din ansökan senast den 28 april 2019
Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
28 apr 2019
Ort
Sigtuna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
IT-Arkitektur

Inga fler liknande jobb tillgängliga