Skara Energi AB · Publicerad 4 okt 2019

Vill du arbeta som ledare i en framtidsbransch?

Skara Energi befinner sig i en spännande fas och söker nu en Chef för elnät och stadsnät som med fullt fokus på kundnöjdhet ska leda och utveckla elnäts- och stadsnätsverksamheten.

Tjänsten

Hos oss på Skara Energi finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar framtidens infrastruktur och bidrar till att skapa ett attraktivt och hållbart Skara. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: professionella, engagerade och resurssmarta.

Vi bygger en stor del av verksamheten på att vi använder inhyrda resurser och därför måste vi vara en kvalificerad beställare. Som exempel på detta har vi under det senaste åren upphandlat drift och underhåll för elnätet.

Ditt huvudsakliga uppdrag är att leda och utveckla affärsområdet och säkerställa hög leveranssäkerhet, kundnöjdhet och kostnadseffektivitet.

Du ingår i företagsledningen och rapporterar till VD.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill ta det övergripande ansvaret för våra affärsområden Elnät och Stadsnät med en sammanlagd omsättning på ca 55 milj kronor. Du kommer att vara chef för en avdelning som består av 7 st medarbetare.

Rollen innebär även ett resultatansvar vilket innefattar investeringar på lång och kort sikt, ekonomisk uppföljning, administrativt arbete såsom rapporter och redovisningar. Inom dina ansvarsområden ansvarar du för omvärldsbevakning och utveckling av metoder och rutiner i syfte att öka effektiviteten. Du ansvara även för externa kontakter med myndigheter, kommun och branschråd etc. I din ledarroll är en viktig del att inspirera, motivera och skapa förutsättningar för medarbetarnas utveckling.

Vem är du?

Vi tror att du har akademisk utbildning med teknisk inriktning eller motsvarande kompetens och har den nyfikenhet och förmåga som krävs för att sätta dig in det som är nytt för dig inom elnät och stadsnät. Vi är övertygade om att detta är viktigt för att lyckas i din roll som chef.

Det är också viktigt att du har erfarenhet av att vara ledare och att utveckla organisationer och medarbetare.

Som person är du resultatorienterad och gillar att arbeta verksamhetsnära. Högt kundfokus och affärsmässighet är egenskaper som är viktiga i rollen. För att lyckas i rollen krävs god initiativ- och samarbetsförmåga samt att du kan anpassa dig till vad olika situationer kräver.

Arbetsuppgifterna kräver att du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska, i både tal och skrift.

Arbetets karaktär medför att vi gärna ser att du har ett bekvämt pendlingsavstånd.

Vi erbjuder

Stora möjligheter i en lokal miljö.

Skara Energi AB är en arbetsplats som gör skillnad och som bidrar till en mer hållbar framtid i Skara. Du får arbeta i ett litet företag med stort utvecklingsfokus. Du blir en del av en organisation som har gott renommé i Skara. Du får stor frihet i att driva och utveckla verksamheten. Vi satsar på våra medarbetare och din kompetens och ditt engagemang är viktiga för oss.

Visst låter detta som en spännande tjänst! Välkommen med din ansökan. I denna rekrytering samarbetar Skara Energi med Codeq AB.

Arbetstider: Heltid

Anställningsform: Tillsvidare

Placeringsort: Skara

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan Tjänsten söker du direkt på www.codeq.se under rubricerad tjänst senast 20 oktober 2019.

Information: Sören Holmlind, 0515 - 128 00.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Skara Energi är ett av Skara kommuns helägda kommunala bolag med 35 medarbetare som bedriver verksamhet inom elnät, fjärrvärme, stadsnät och VA. Vi är kommunens infrastrukturbyggare och tillhandahåller tjänster i anslutning till vår infrastruktur. Omsättningen är ca 150 miljoner kronor. Skara Energi är uppskattat såväl hos kunder som hos medarbetare. www.skaraenergi.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
20 okt 2019
Ort
Skara
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga