Försvarets Materielverk FMV · Publicerad 3 jan

Har du några års erfarenhet i en ledande befattning inom verkstadsproduktion? Har du teknisk eller verkstadsteknisk utbildning eller liknande? Är du en ledare med helhetssyn och har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt? Då är detta en spännande utmaning för dig!

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Markverkstad Skövde är en enhet inom FSV Markverkstad med cirka 170 medarbetare. Du är direkt underställd chefen för Markverkstad Skövde och kommer att leda sektionen container/maskin/smedja som huvudsakligen genomför grundtillsyn, reparation och modifieringar av containers och lösa lastbärare. Sektionen jobbar även med maskinbearbetning, termisk sprutning och svetsning både som reparation och nytillverkning av reservdelar till försvarsmakten.

Ditt arbete som chef

Som chef leder du och fördelar det dagliga arbetet inom sektionen. Du ansvarar för att följa upp produktionen och det ekonomiska resultatet samt har personal och arbetsmiljöansvar. Du kommer att ansvara för ca 16 medarbetare. Det innebär bland annat att du ansvarar för att motivera medarbetarna till att öka sin förmåga att ta eget ansvar för produktionen samt se till att miljöbelastning minimeras. Du har även ansvar över att driva förbättrings- och förändringsarbete inom din sektion. Arbetets fokus ligger på att den dagliga produktionen drivs effektivt och utvecklas. Du har därmed ett tydligt resultatansvar och ansvar för att verksamheten klarar kraven enligt verksamhetsledningssystemet (VHL) och andra certifieringar.

Som chef företräder du myndigheten enligt FMV vision, mål och värdegrund. Du har ett verksamhetsansvar, arbetsgivaransvar och ekonomiskt ansvar och är dina medarbetares viktigaste kommunikationskanal.

Våra förväntningar på dig

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av liknande tjänst i ledande befattning med resultat-, produktions-, personal-, och arbetsmiljöansvar. Vidare har du lägst avslutad två eller treårigt gymnasium med teknisk eller verkstadsteknisk inriktning eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har goda kunskaper i arbetsledning, produktionsplanering och produktionsuppföljning samt kunskaper om lagar och förordningars påverkan i verkstadsproduktion. Jobbet kräver god administrativ förmåga därför söker vi dig som har god datavana, med goda kunskaper i Word och Excel. Har du även kunskaper i SAP är detta meriterande.

Det är en fördel om du har erfarenhet och kunskap av verkstadsdrift och materielunderhåll i Försvarsmakten/FMV. Har du även gått någon form av ledarskapsutbildning/arbetsmiljöutbildning för arbetsledare eller motsvarande är detta önskvärt. I denna roll tror vi att det är en fördel om du har erfarenhet av anbudsberäkning, konstruktionsarbete och/eller djupare kunskaper inom svets och metallbearbetning.

Du kommunicerar obehindrat i svenska och engelska, i tal såväl som i skrift. Då resor förekommer i tjänsten är körkort B ett krav. Skift kan förekomma.

Som chef på FMV ansvarar du för att utveckla och utöva ett gott ledarskap enligt FMV:s ledarskapsprinciper; Föregå med gott exempel, Förtroende, Öppenhet och Resultat.

Då vi utökar vår verksamhet är det viktigt för oss med en person som trivs med att samarbeta med andra så att vi tillsammans kan utforma/utveckla verksamheten. Vi söker dig som leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Vidare ser du på sakers långsiktiga betydelse och konsekvenser, och anpassar dina handlingar till detta. Som person är du serviceinriktad, strukturerad, självgående samt har en ekonomisk medvetenhet. Du ger dina medarbetare stöd och förutsättningar i sitt arbete och skapar genom ditt ledarskap delaktighet. Du främjar samarbete inom och mellan grupper/enheter och för en dialog om uppgiften med dina medarbetare. Vidare vågar du ta beslut och är beredd på att ompröva dina beslut.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och som en del i urvalsarbetet kan vi komma att genomföra test med stöd av extern leverantör.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida www.fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV och betyg. Våra fackliga företrädare är Urban Svensson - SEKO, Tony Svensson-OFR/S, Hans Perströmer- SACO och Magnus Wikström- OFR/O. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV´s Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta nuvarande Chef Container/maskin/Smedja Tommy Thorsén på telefon 0734-42 84 35 eller Chef Markverkstad Skövde Matthias Gustafsson på telefon 0723-51 19 65.

Sista ansökningsdag är 2018-01-21

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Försvarets materielverk, FMV hjälper till att försvara Sverige. FMV är en civil myndighet och vår uppgift är att leverera försvarslogistik till vår viktigaste partner Försvarsmakten. I samarbete utformar och förser vi försvaret med försvarsmateriel och tjänster. Målet är effektiv försvarslogistik - när och där den behövs. Läs gärna mer på www.fmv.se
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga