Försvarsmakten · Publicerad 16 nov 2020

Befattningen erbjuder:
Vill du vara med och skapa arméns nya krigsförband? Artilleriförmågan ska återetableras i södra/mellersta Sverige och vi behöver soldater med artillerikompetens som vill vara med och driva arbetet farmåt från dag ett!
Försvarsmakten ska under 2020 och framåt återetablera artilleriet i mellersta och södra Sverige. Skaraborgs regemente P 4 har fått uppgiften att påbörja etableringen. Placeringen innebär inledningsvis placering på Skaraborgs regemente i Skövde med en tänkbar utveckling där förbandet flyttas till en annan ort i södra eller mellersta Sverige.

Om befattningen:
Vi behöver ca 10 soldater, både rutinerade GSS/K och personer som nyligen avslutat sin värnplikt. Vi söker främst soldater till pjäsgrupp och driftstödsgrupp.
Varje pjäs bemannas av en pjäsgruppchef, en förare, en pjäsoperatör samt en vapenstationsskytt. Driftstödsgruppen bemannar en pansarterrängbil och har till uppgift att i fält stötta kompaniet med tillsyner och reparationer. För att kunna verka inom en pjäspluton krävs det, oavsett befattning, god kännedom om materielen och systemförståelse.
Det är också viktigt att vara noggrann och ha en förmåga att tempoväxla för att kompaniet ska kunna verka på rätt sätt och i rätt tid, så att de förband som understöds kan använda den indirekta elden på det sätt som krävs i deras strid.

Kvalifikationer:
  • Fullgjord militär grundutbildning alternativt värnplikt
  • Fullgjord befattningsutbildning inom artillerisystem 08, pjäs eller mekaniker
  • B-körkort
  • God fysisk förmåga
Meriterande:
  • Förarbevis på för befattnigen aktuella fordon
  • Tidigare tjänstgöring som GSS/K
  • Erfarenhet av att verka som instruktör
Personliga egenskaper:
Då det handlar om en etablering av en för Skaraborgs regemente ny förmåga kommer det krävas att du är självständig, driftig och strukturerad. Du trivs i en dynamisk miljö där förutsättningar förändras och där du är med och skapar något från grunden. Du är ansvarstagande, har lätt för att samarbeta med andra och drivs av att få saker gjorda. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Övrigt

Anställningsform:
Enligt Försvarsmaktens avtal för gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K).
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid.

Arbetsort: Skövde.

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Kontaktperson:
Vid frågor kan du maila till P4-artilleri@mil.se, eller ringa etableringsledaren major Daniel Lagrell som nås via växeln
0505-45 10 00.

Fackliga företrädare:
Försvarsförbundet Bengt Lindlöf, Officersförbundet Björn Sandén, SEKO Lola Ahlgren telefon: 0500-46 50 00 växel.

Sista ansökningsdag:
Välkommen med din ansökan senast 2020-12-10. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Vi rekryterar och utbildar också till tre hemvärnsbataljoner. Hos oss arbetar, bland annat, soldater, officerare, tekniker och förrådspersonal. Här finns också ledningen för Västra militärregionen som har till uppgift att samordna och leda militära insatser i västra Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler jobb från Försvarsmakten tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga