Försvarsmakten · Publicerad 29 okt 2019

Har du ett tekniskt intresse eller erfarenhet av kalibrering? Då kan detta vara ett utvecklande arbete för dig!

Vi söker just nu två kalibrerare till vår Markverstad i Skövde.

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ta eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Markverkstad Skövde är en enhet som utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel, och tekniskt systemstöd. Detta innefattar t.ex. förebyggande och avhjälpande underhåll, tillverkning, modifiering, reparation samt tekniskt systemstöd.

Arbetsuppgifter

Som kalibrerare kommer du att utföra kalibrering och justering av mekaniska mätdon såsom momentnycklar, kvadranter, mikrometrar, pneumatiska och hydrauliska manometrar mm, detta utföres huvudsakligen ute hos kund, men även del i egen verkstad.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår
 • Mekanisk reparation av tex prismor
 • Kontroll av lyftredskap
 • Vibrationsmätning av handhållna verktyg
Arbetet bedrivs till stor del ute hos kund vilket medför ca 100 resdagar per år. På avdelningen arbetar idag 4 personer varav en är lagsamordnare. Du rapporterar till sektionschefen på Teknik.

Kvalifikationer
 • Två eller treårig teknisk gymnasial utbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Du kommunicerar obehindrat både på svenska och engelska
 • B- körkort
 • Kunskaper i excel
MERITERANDE
 • Arbete eller utbildning inom mätteknik och/eller mätdon
 • Arbete med lyftredskap och kontroll av dessa
 • Arbete med vibrationsmätning av handhållna verktyg
 • Mätmaskinserfarenheter
 • Kunskaper i SAP
PERSONLIGA EGENSKAPER/FÖRUTSÄTTNINGAR

Du är en lagspelare som arbetar lika bra självständigt som i grupp. Som Kalibrerare är du självständig, flexibel, uthållig och ansvartagande. Då arbetet till stor del går ut på att samarbeta med kunder och kollegor både internt och externt är det viktigt att du är serviceinriktad och har en god samarbetsförmåga. Du behöver ha ett strukturerat arbetssätt samtidigt som du är flexibel och lätt kan ställa om i en föränderlig miljö. Du är noggrann med fokus på hög kvalitet i hela arbetsprocessen.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi arbetar för en jämnare könsfördelning och ser gärna såväl kvinnor som män som sökande.

Tjänsten är en civil befattning som inleds med 6 månaders provanställning. Flexibla arbetstider kan komma att tillämpas.

Som anställd i Försvarsmakten erbjuds du möjligheten till tre timmars fysisk träning i veckan på arbetstid, träningskläder, ersättning för kostnad av läkarbesök, upp till sju veckor semester per år och generösa arbetstidsavtal.

Intresserad?

Vid frågor är du välkommen att kontakta Christer Hellberg, Sektionschef MarkV Skövde FMTS på telefon 076-608 41 49. Vi vill ha din ansökan senast 24 november.

Din ansökan ska innehålla CV samt ditt ansökningsbrev där du motiverar varför just du är rätt person för denna befattning.

Fackliga representanter, 035-266 20 00
SACO: Nermina Dzanic
OFR-S: Roland Kramer
SEKO: Gerard Woll
OFR-O: Anders Norén

Du är varmt välkommen med din ansökan!

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
24 nov 2019
Ort
Skövde
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga