Försvarsmakten · Publicerad 26 juni

MINUSMA står för "United Nations Multi-dimensional Integrated Stabilization Mission in Mali".
Den 18 juni 2013 beslutade riksdagen att Sverige skall stödja FN i dess stabiliseringsinsats i Mali (se riksdagens proposition 2012/13:173). Insatsen startade den 1 juli 2013 och är en kapitel VII-insats.
Sverige bemannar ett antal stabsbefattningar med placering i Bamako och Timbuktu.

MINUSMA Mali 10 söker 2 st underrättelseanalytiker

Som analytiker kommer du att behöva växla mellan att arbeta enskilt med stora mängder information och att delta i arbeten och projekt tillsammans med andra.

Tjänsten som analytiker är utmanande men samtidigt intressant och utvecklande. Inför din tjänstgöring som analytiker förväntas du på eget initiativ förkovra dig i regionens historia, geografin samt konfliktens bakgrund och omfattning.

Som analytiker är din huvudsakliga tjänst i staben, men du måste vara beredd på att stötta förbandet där och då det behövs.

Vi ser gärna kvinnliga sökanden på denna befattning för att uppnå en kreativ arbetsmiljö.

Krav:
  • Du behöver kunna uttrycka dig väl i skrift på i första hand engelska men även svenska.
  • Grundläggande underrättelseutbildning minst omfattande Gk BEA och Gk MLA.
Meriterande:

Erfarenheter från tidigare utlandsinsatser i samma eller motsvarande befattning.

Erfarenhet och djupare kunskap om Västafrika.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Befattningslön: Lön enligt FM avtal

Nivå: OR-6

Enhet: Mali10

Geografiskt läge: P 4 Skövde/Timbuktu

Anställning: Tidsbegränsad anställning

Frågor om befattningen besvaras av stabschef Jesper Sparre eller personalchef Andreas Frodlund.

Fackliga kontakter

David Lindblom ORF/O, Bengt Lindlöf OFR/S, Lola Ahlgren SEKO/F

Samtliga kan nås via växeln 0505-45 10 00

Anställningsperiod:
Utbildningsstart: enligt överenskommelse dock senast vecka 902.
Insatsperiod: maj/jun 2019 - nov/dec 2019

Till ansökan bifogas (i PDF-format) CV med referenser och personligt brev.

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-26 (rekrytering sker fortlöpande, annonsen kan komma att tas ner tidigare)

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga