FMV · Publicerad 6 okt

Har du några års erfarenhet av arbete som chef? Har du erfarenhet av förbättringsarbete och vill arbeta med verksamhetsutveckling? Då kan detta vara en spännande utmaning för dig!

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Ditt arbete som enhetschef Besiktning Mitt

Du leder, motiverar och utvecklar verksamheten och tillämpar affärsmässiga principer, driver förbättrings- och förändringsarbete samt implementerar uppföljningsmetoder och verktyg för att mäta effektivitet och möta kundkrav.

Du har budget-, resultat- och produktionsansvar utifrån mål, riktlinjer, standarder, lagkrav, föreskrifter och policys. Vidare arbetar du med att initiera, utveckla, implementera och följa upp arbetssätt och rutiner samt genomför ständiga förbättringar (LEAN). Rollen innebär att skapa och utveckla relationer och samarbeten mellan FMV och Försvarsmakten och andra aktörer inom verksamhetsområdet.

Du har arbetsgivaransvar för ca 20 medarbetare som för närvarande är fördelade på följande orter: Karlsborg, Såtenäs, Kvarn, Malmen (Linköping), Eksjö, Skövde Kungsängen och Berga. Du rapporterar till chefen för Besiktningsavdelningen och ingår i ledningsgruppen.

Vi finns på 19 orter över hela Sverige och dessutom genomförs besiktningar ute på andra militära anläggningar och i förråd samt utomlands i samband med internationella insatser. Besiktning med 70 medarbetare, bedriver verksamhet i hela landet, vilket innebär att resor och tjänstgöring på annan ort ingår i tjänsten. Besiktning är fördelad på enheterna: Norr, Mitt, Syd och Teknisk ledning.

FSV (Förråd, Service och Verkstäder) är ett verksamhetsområde inom FMV. FSV har totalt ca 1500 medarbetare. FSV Besiktning är en avdelning inom FSV, som utför besiktningar på Försvarsmaktens markmateriel, flygbasmateriel och levererar tekniskt systemstöd. FSV Besiktning levererar tjänster enligt kundkrav. Du medverkar aktivt i arbetet med FMV värdegrund: Vi skapar nytta, Vi gör det möjligt, Vi bygger förtroende.

Besiktning ska bedriva sin kontrollverksamhet i enlighet med ISO 9001 och kontroll ISO 17020 och i förekommande fall Regler för Militär Luftfart (RML).

Våra förväntningar på dig

Vi söker dig som har några års erfarenhet av arbete i verksamhet med stor geografisk spridning i ledande befattning med produktions- och arbetsgivaransvar. Vidare har du erfarenhet av förbättringsarbete, t.ex. Lean, samt grundläggande kunskaper inom kvalitetssystem och kunskaper i systematiskt arbetsmiljöarbete.

Du har lägst avslutad gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller annan motsvarande utbildning eller yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift och har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Vidare har du körkort lägst klass B.

Det är viktigt för oss att du är en person som kan leda och motivera dina medarbetare, genom engagemang och delaktighet, för att nå uppsatta mål. Vidare är du en person som tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat med och genom andra. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du har förmågan att se, möta och utveckla vår leveransförmåga till kunden ur ett strategiskt perspektiv.

Som chef på FMV ansvarar du för att utveckla och utöva ett gott ledarskap enligt FMV:s ledarskapsprinciper; Föregå med gott exempel, Förtroende, Öppenhet och Resultat.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och som en del i urvalsarbetet kan vi komma att genomföra tester med stöd av extern leverantör. Tjänsten är en säkerhetsklassad befattning och är föremål för registerkontroll.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Håkan Engblom-SEKO, Håkan Antonsson- OFR-S - OFR-S, Göran Mattsson - OFR-O. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMVs Växel).

Vid frågor kring tjänsten ber vi dig kontakta avdelningschef Hanna Regebro på telefon 073- 442 84 16.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Skövde.

Sista ansökningsdag är 2017-10-27

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Den här tjänsten innebär också internationell arbetsskyldighet. Det betyder att du i tjänsten kan komma att tjänstgöra utomlands om situationen kräver det. Läs mer på www.fmv.se
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
Försvarets materielverk, FMV hjälper till att försvara Sverige. FMV är en civil myndighet och vår uppgift är att leverera försvarslogistik till vår viktigaste partner Försvarsmakten. I samarbete utformar och förser vi försvaret med försvarsmateriel och tjänster. Målet är effektiv försvarslogistik - när och där den behövs. Läs gärna mer på www.fmv.se
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga