Sigma Recruit · Publicerad 14 sept 2020

IDC West Sweden AB är ett utvecklingsbolag som ägs av, och finns till för, människorna i Skaraborgs tillverkande industri. Vårt uppdrag är att stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. Vi ägs av cirka 160 tillverkande industriföretag i Skaraborg, och drivs utan eget vinstintresse – all eventuell vinst återinvesteras i verksamheten för att göra nytta för våra delägare.

Vår modell bygger på att ge industriföretag hjälp till självhjälp genom coachning och långsiktigt lärande. Det gör vi genom att ge av den kunskap, den erfarenhet, den kompetens och de kontaktnät vi under ett årtionde byggt upp. Det som krävs av våra delägarföretag är en vilja att utvecklas – för en hållbar framtida industri.

Vi söker just nu dig som vill jobba som chef för avdelningen Tillämpad Innovation tillsammans med oss.

DITT UPPDRAG

Som Chef för avdelningen Tillämpad Innovation arbetar du operativt med att hjälpa företag i deras utveckling. Du är en god ledare som ingår i IDCs ledningsgrupp och leder ett team som brinner för att stärka den tillverkande industrin.

Med en god omvärldskunskap samordnar avdelningen aktiviteter som leder till att resultat från forskning, innovation och produkt- och processutveckling kommer till nytta i tillverkande företag. Andra viktiga delar i avdelningens arbete är att driva IDCs aktiviteter och event inom ramen för ASSAR Industrial Innovation Arena och Material ConneXion Skövde.

DIN KOMPETENSPROFIL:
 • Goda ledaregenskaper, entreprenörsanda och stark drivkraft.
 • Akademisk utbildning, företrädelsevis på Doktorsnivå.
 • Erfarenhet från forskning, utveckling och innovation.
 • Kunskap om produktionsfilosofier.
 • Kunskap om digitalisering, AI och relaterade verktyg.
 • Kunskap om logistik-, process-, och produktionsflöden, samt analys av dessa.
 • Förståelse för produkt- och produktionsutveckling med agila metoder.
 • Kunskap om, och intresse för innovationsledning, förändringsledning och förbättringsarbete.
 • Erfarenhet av forskningssamverkan och implementation av forskningsresultat i industriföretag och andra typer av verksamhet.
 • Förståelse för affärsmodeller.
 • Förmåga till omvärldsanalys och att omsätta detta till potential i olika branscher inom tillverkande industri.
 • Erfarenhet från att driva samverkan mellan aktörer från olika domäner.
 • Förmåga att driva strategisk utveckling.
 • ETDBW = Easy To Do Business With.
 • Förmåga att samverka och bygga nätverk inom forskning och innovation.
OM OSS

I vårt arbete med att skapa en mångfaldig organisation strävar vi efter att utveckla vårt team genom att rekrytera kvinnor och män med olika bakgrund och kompetenser. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi arbetar kontinuerligt med vår egen organisationsutveckling. När du söker ett jobb hos oss är det viktigt att du är intresserad av hållbarhet ur alla dimensioner – social, ekonomisk och ekologisk. Och att du vill utvecklas i frågor som mångfald, jämställdhet och inkludering för att kunna delta i vårt utvecklingsarbete och dela vår värdegrund.

SÖK TJÄNSTEN IDAG

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Sigma Recruit. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Magnus Fagerberg på telefonnummer: 0730-429034 eller via e-post: magnus.fagerberg@sigma.se. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast 2020-09-30.

Vi ser fram emot att höra från dig!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi är IDC – det här engagerar oss

IDC West Sweden AB är ett utvecklingsbolag för människorna i Skaraborgs tillverkande industri. Vårt uppdrag är att stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag.

Vi ägs av cirka 160 små och medelstora tillverkande industriföretag, drivs av 26 medarbetare och vi är inte vinstdrivande. Vår modell bygger på att ge hjälp till självhjälp och det som krävs av våra delägarföretag är en vilja att utvecklas, för en hållbar framtida industri.

Vi har jobbat för att stötta tillverkande industriföretag i Skaraborg i över 10 år, det är för dem vår verksamhet finns till, och vi utvecklas och växer tillsammans. Genom ett passionerat engagemang jobbar vi med samverkan, vilket driver inkluderande utveckling som resulterar i ett hållbart värdeskapande.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 sept 2020
Ort
Skövde
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga