Trafikverket · Publicerad Igår 14:06

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Har du erfarenhet inom spår- järnvägsområdet ? Är du dessutom säkerhets- och dialoginriktad plus vill ha ett arbete där mycket bilkörning ingår? Då har vi jobbet för dig!

Du kommer att arbeta med arbetsplatskontroller på järnväg. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att utföra arbetsplatskontroller och förebyggande arbete kopplade till lagar, förordningar och regler för aktiviteter inom spårområdet. Arbetsuppgifterna är ett led i Trafikverkets långsiktiga arbete med att utveckla säkerheten vid arbeten i spårområde.

Du blir en viktig kugge i det arbetet genom att du stödjer verksamheten med din expertkompetens både internt och externt. Du kommer att arbeta med förebyggande aktiviteter, exempelvis expertstöd till projekt och ibland vara en deltagare vid byggmöten eller liknande. Eftersom arbetet bedrivs riksomfattande ingår resor och övernattningar i stor omfattning. Arbetet bedrivs även på obekväm arbetstid i stor omfattning.

Placeringsort för tjänsten är i första hand Göteborg eller Skövde, men annan Trafikverks-ort inom området (distrikt väst) kan övervägas.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har utbildning inom el-, trafiksäkerhet, arbetsmiljö, järnväg eller annan utbildning inkl. flerårig erfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig.
 • har flerårig erfarenhet inom spårområdet.
 • har erfarenhet av trafiksäkerhetsfrågor och/eller arbetsmiljölagstiftning.
 • har körkort för personbil.
 • har stort fokus på säkerhet och är väl insatt i regelverket gällande arbetsmiljö och el- och trafiksäkerhet vid arbete i spårområde.
 • trivs med ett självständigt arbete som innebär mycket bilresor.
 • kan arbeta kvällar, nätter och helger.
 • är van att arbeta i administrativa datorsystem.
 • kan uttrycka dig mycket väl på svenska i både tal och skrift.
Vi söker dig som person
 • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.
 • har förmåga att påverka och engagera din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter.
 • har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer.
 • drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar.
 • är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma.
I en del av våra rekryteringar tillämpar vi tester och arbetsprov och det kan alltså bli aktuellt även i denna rekrytering. Test- och Intervjuinbjudan skickas ut via mejl så kontrollera gärna din mejl ofta (inkl spamfilter) veckorna efter sista ansökningsdag.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

OBS! P.g.a. serverflytt så går det inte att söka tjänster hos oss under helgen 25 till den 27 oktober. Det går heller inte att genomföra eventuella tester under denna period.

Du är varmt välkommen att höra av dig om du har frågor eller funderingar.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-28

Upplysningar

Rekryterande chef Håkan Gunnarsson
0101236065

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702

Arbplatskontrollant väg/järnv Katarina Långström
0101241578
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
28 okt 2019
Ort
Skövde
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga