Unilabs AB · Publicerad 18 jan

Unilabs söker en Regionchef till Patologiverksamheten i Skövde

Brinner du för att utveckla, motivera medarbetare och skapa ett vinnande team? Då kan den här rollen vara något för dig!

Lite bakgrundsfakta om Unilabs
Unilabs AB är en av de ledande aktörerna på diagnostikmarknaden i Europa och är specialister på tjänster inom laboratoriemedicin och radiologi. Sverige är Unilabs tredje största marknad och utgör bolagets ursprung. Idag finns verksamhet i 12 länder i Europa; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Storbritannien, Frankrike, Slovakien, Tjeckien, Schweiz, Italien, Spanien och Portugal, samt även i Peru i Sydamerika.

Unilabs i Sverige ingår i Unilabs-gruppen med över 5000 medarbetare i Europa.

Laboratoriemedicin inom Unilabs Sverige
Företaget har drygt 800 medarbetare och driver laboratorier och röntgenavdelningar på sjukhus, närakuter, fristående mottagningar och på primärvårdscentraler. Unilabs målsättning är att tillhandahålla kostnadseffektiva tjänster inom laboratoriemedicin och klinisk radiologi med optimal kvalitet, kompetens och servicegrad som ett effektivt stöd till hälso- och sjukvården samt övriga kunder.
Laboratoriemedicin inom Unilabs Sverige består av klinisk kemi, klinisk mikrobiologi, klinisk immunologi, klinisk patologi/cytologi samt transfusionsmedicin. Uppdragsgivare är såväl öppen som sluten vård inom offentlig och privat sektor samt läkemedelsindustrin.

Uppdraget
Unilabs befinner sig i en ständig förändrings- och utvecklingsresa som tydligt syftar till att vi ska ligga i framkant och vara det naturliga valet för befintliga och nya kunder. Med stort fokus på samarbeten, engagemang och utveckling av processer kommer du att starkt bidra till patologiverksamhetens fortsatta framgång.

Regionchefen har det övergripande ansvaret för drift och utveckling av patologin inom regionen. I verksamheten genomförs analyser inom histopatologi, cytologi, specialhematologi, flödescytometri. I uppdraget ingår även obduktion och bårhusverksamhet. Avdelningen består av ett 60 tal medarbetare och rollen innefattar såväl administrativt som operativt ansvar för medarbetare, budget, arbetsmiljö, kvalitet mm. I ansvaret ingår att kontinuerligt upprätthålla en kontakt med Unilabs befintliga kunder. Regionchefen ansvarar totalt för ca 60 medarbetare varav två direktrapporterande gruppchefer.

Tjänsten innebär att tillsammans med ledningsgruppen för patologi Sverige forma och utveckla effektiva processer som gagnar såväl det operativa arbetet som det långsiktiga strategiska utvecklingsarbetet på Unilabs. Regionchefen samarbetar nära med övriga regionchefer inom patologi, med kvalitetsansvarig, medicinskt ansvarig läkare, verksamhetschef samt deltar i möten med Unilabs övriga chefer inom Unilabs Sverige och i Europa.

Unilabskoncernen har stort fokus på patologiverksamheten och detta tar sig uttryck i flera stora utvecklingsprojekt. Exempelvis kommer nytt LIS (laboratorieinformationssystem), digitalisering och ny instrumentering implementeras i den svenska verksamheten under 2018/2019. Det kommer att innebära nya arbetssätt och ställer krav på förändringsförmåga. Verksamheten kommer även att flytta till nya lokaler under 2018.

Då Unilabs befinner sig i en ständig förändrings- och utvecklingsresa med stort fokus på samarbeten, engagemang och utveckling ställs det krav på ledarskapet. Den blivande regionchefen behöver ha en dokumenterad erfarenhet av ledarskap med lyckat resultat. Har den naturliga talangen och förmågan att stödja och leda arbetet, inspirera medarbetare till att uppnå högt uppsatta mål, bra samarbete och fortsatt gynnsam utveckling.

Företagsklimatet på Unilabs kännetecknas av god sammanhållning och en hög trivselfaktor. Utmärkande drag i verksamheten är dess tydliga ambition att alltid ha kunden i fokus och att genomföra arbetet med en flexibel, målinriktad och prestigelös inställning.

Tjänsten rapporterar till Verksamhetschef patologi.

Vi ser gärna att du har följande bakgrund, erfarenhet och kompetens:
  • Högskole- eller universitetsutbildning inom adekvat område såsom biomedicinsk laboratorievetenskap (BMA) biokemist eller annan naturvetenskaplig bakgrund.
  • Förståelse för området histopatologi/cytologi är en fördel men inget krav
  • Flera års erfarenhet som ledare gärna i liknande position
  • Har god förståelse för laboratoriemedicins verksamhet och dess betydelse i vårdkedjan
  • Erfarenhet av Lean och/eller arbete med process och flöden
  • Erfarenhet av projektarbete
Personlig profil:
  • Du har en förmåga att vara såväl inspirerande som kravställande i din ledarroll
  • Tydlig och rak i din kommunikation med såväl medarbetare, chefer som kunder
  • Har god förmåga att knyta kontakter, samarbeta och bygga relationer
  • Du har en kreativ och strategisk förmåga, är möjlighetsorienterad med förmåga att se helheten
Du behärskat svenska och engelska flytande i tal och skrift

För frågor och intresseanmälan kontakta:
Seniorkonsult Lena Kredell Isaxon - tel 0707 97 77 78 eller Seniorkonsult Susanna Boman - tel 0739 86 63 53, Signpost AB.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
30 jan
Ort
Skövde
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar
Rekryteringen hanteras av
Signpost

Inga fler liknande jobb tillgängliga