Skurups Folkhögskola · Publicerad 15 maj 2020

Om tjänsten
Vill du få möjlighet att bidra till en av Sveriges mest välbehövda utbildningar? Är du redo för att hjälpa fler människor att ställa om till ett samhällsbärande yrke? Då har vi en spännande och utmanade tjänst att erbjuda som verkligen ligger i tiden - Vårdlärare på Skurups Folkhögskola!

Sedan starten 1888 har Skurups folkhögskola blivit en av Sveriges viktigaste lärosäten för utbildning av såväl framtidens kulturarbetare som arbetsmarknadsutbildningar.

Arbetsmarknadsutbildningarna, som ges på uppdrag av regeringen, fyller en viktig funktion på både individ- och samhällsnivå. Vi ser en ökad efterfrågan inom detta område vilket innebär att såväl vårt kursutbud som vårt arbetslag står inför en framtida expansion.

Mot bakgrund av den kraftigt ökade efterfrågan på vårdutbildningar kommer Skurups Folkhögskola att möta behovet med en nyinrättad vårdbiträdesutbildning med start hösten 2020.

Folkhögskolan står väl förberedd för att tillhandahålla en vårdutbildning av hög klass. Vi söker nu dig som har gedigen kompetens och erfarenhet inom vårdyrket och som tilltalas av en utmanade och utvecklande tjänst som Vårdlärare. Hos Skurups Folkhögskola tilldelas du stor frihet under ansvar och för rätt person finns det mycket goda utvecklingsmöjligheter inom såväl tjänsten som utbildningsområdet.

I denna tjänst erbjuds du en unik möjlighet att vara med och utforma såväl undervisning, utbildningsinnehåll som pedagogiskt upplägg. Undervisningen kan gälla såväl utbildning till exempelvis vårdbiträde som kompetenshöjande kurser för de kursdeltagare som redan arbetar inom vård och omsorg. Du arbetar i nära samarbete med kollegorna och kursdeltagarna samt har stora samarbetsytor både internt och externt, exempelvis gällande kontakt med näringslivet i samband med arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Ett urval av arbetsuppgifter och ansvar i rollen:
  • Du kommer att utbilda inom ramarna för motsvarande gymnasial vuxenutbildning/arbetsmarknadsutbildning. Utbildningens syfte är att ge deltagarna kunskaper inför arbete och anställning inom vårdsektorn efter avslutad utbildning men även kompetenshöjning för de kursdeltagare som redan arbetar inom och omsorg.
  • Undervisning sker på plats med kursdeltagarna men även på distans liksom enskild handledning.
  • Du kommer i samarbete med arbetslaget att ha ansvar för att planera, genomföra utbildning samt kvalitetssäkring och uppföljning
  • Du kommer att utbilda i både praktiska och teoretiska kursmoment
  • Tillhörande administration och planeringsarbete inom kurserna samt intygsutfärdande.
Rollen som Vårdlärare ställer krav på en utpräglad pedagogisk förmåga, ett högt engagemang och gedigen yrkeskunskap. I dina arbetsuppgifter ingår det, förutom undervisning, att handleda eleverna i deras studier samt att genomföra praktikplatsbesök. Du använder IT som ett naturligt verktyg i såväl undervisning som i ditt övriga arbete. Du rapporterar direkt till ansvarig Utvecklingsledare.

Folkhögskolans stora frihet att forma verksamheten innebär ett stort ansvarstagande och du måste ha en flexibel inställning till ditt arbete. Ingen dag är den andra lik! Folkhögskolan utgår från kursdeltagarens behov med ledorden 'Fritt' och 'Frivilligt' och samtalet som grund. Demokrati, Bildning och Kultur skall genomsyra undervisning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (provanställning tillämpas) och ska tillsättas snarast då uppstart av utbildningen sker under augusti månad. Placeringsort: Skurup/Ystad/Malmö.

Din Profil
Du kommer att trivas hos oss om du värdesätter folkhögskolans stora frihet att forma verksamheten och i en miljö som präglas av engagemang, ihärdighet och flexibilitet.

Du är en driven och tydlig ledare med gedigen och trygg kompetens inom vårdyrket. Kanske är du legitimerad sjuksköterska eller undersköterska med erfarenhet av pedagogik och undervisning inom området? Vi ser gärna att du är legitimerad yrkeslärare med behörighet inom ämnena vård- och omsorgsprogrammet på gymnasienivå eller inom vuxenutbildningen.

Vi förväntar oss att du har ett brinnande engagemang för ditt område och har förmåga att göra skillnad tillsammans med och för andra! Du brinner för bildning, utveckling och lärande och stimuleras av en kontaktintensiv roll där kursdeltagaren och undervisningen står i fokus. Det är också av vikt att du är lyhörd, prestigelös, smidig och naturligtvis skall du tycka om att samarbeta i arbetslag med ett flexibelt förhållningssätt.

Vi ser att du har ett starkt förhållningssätt till demokrati och inkludering och en personlighet som bidrar till vår redan trevliga stämning, höga engagemang och passion för folkbildning!

För oss är mångfaldsfrågor en del av vår vardag. Vi strävar aktivt efter en högre representation av medarbetare med internationell bakgrund, språkkompetenser, en jämnare könsfördelning och en åldersstruktur som på bästa sätt representerar våra kursdeltagare.

Ansökan
Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 2020-06-07. Du ansöker genom att klicka på "Sök tjänst". Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post. I denna rekrytering samarbetar vi med Roi Rekrytering.

För frågor rörande rekryteringen och rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvariga rekryterare Emilia Westberg på emilia.westberg@roirekrytering.se alternativt 0721-80 12 90 eller Linda Billstrand på linda.billstrand@roirekrytering.se alternativt 0732-00 57 56.

Om oss
Skurups folkhögskola grundades 1888 och var ursprungligen en bygdens skola. Idag bedriver skolan verksamhet på orterna Skurup, Ystad och Malmö och ägs och drivs av en folkhögskoleförening och är politiskt och religiöst obunden. Skolans vision är att erbjuda den bästa och modernaste utbildningen i landet för att möta individens behov av inkludering och utveckling. Den pedagogiska idén bygger på Engagemang, Kreativitet och Gemenskap.

Stommen utgörs av den allmänna linjen som ger gymnasiekompetens och skolan är känd för sina olika kulturutbildningar inom journalistik, musik och film. Utöver detta erbjuder Skurups Folkhögskola relevanta arbetsmarknadsutbildningar i linje med samhällets och näringslivets behov. Att med goda rutiner och flexibilitet snabbt kunna ställa om sitt utbud av utbildningar och genomföra dessa med god kvalitet har sedan starten varit en stark framgångsfaktor för skolan. Läs mer om oss här: www.skurupsfolkhogskola.se.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Skurup
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning

Inga fler liknande jobb tillgängliga