West Atlantic AB (Publ) · Publicerad 15 sept 2021

Rollen

Hos oss kommer du vara en viktig kugge i vårt lönearbete och samarbeta tätt ihop med dina i kollegor inom Finans, HR och Crewplanning. Du kommer även ha ett tätt samarbete med våra externa löneleverantörer i Skandinavien och Europa då våra löner är outsourcade. Du kommer först och främst hantera lön för våra piloter i Skandinavien och Europa och är den som förbereder samt slut-godkänner lönerna. Utifrån rådande situation arbetar många av oss hemifrån annars utgår vi från vårt huvudkontor på Sturup utanför Malmö.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Löneadministration mot externa löneleverantörer i Skandinavien och Europa
  • Hantera nationella och internationella skatt-och socialförsäkringsärenden
  • Hantera reseräkningar
  • Sköta sjukförsäkring och pensionsavtal
  • Bemöta och hantera olika personalfrågor som rör kollektivavtalet Piloter
  • Delattestera fakturor relaterade till lön och personal
  • Avrapportera siffror till ekonomiavdelningen
  • Hantera frånvarostatistik
  • Ansöka samt registrera ansökningar och intyg
  • Övrig administration kopplat till lön- och tidrapporteringssystem
Detta är en bred och varierande roll där ingen dag är den andra lik. Då vi ständigt är i förändring kommer du här få möjlighet att få vara med och driva samt utveckla lönehanteringen inom flygbolaget.

Om dig

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi börjar med att citera Pippi Långstrump ”Det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag säkert”. Denna mentalitet är viktig i rollen då du kommer att hantera alla möjliga komplexa frågor inom kollektivavtal och internationella regler. Det vill säga att vara nyfiken och modig är egenskaper vi värderar högt.

Vidare ser vi att trivs i samarbete med andra då du kommer att ha många interna och externa samarbeten. Du kommer även behöva informera och beskriva om komplexa områden, därför är det viktigt att du har en stark kommunikativ och pedagogisk förmåga. Slutligen gillar du att lösa problem, har ett stort driv och är gärna flexibel.

Din bakgrund

Eftersom detta är en bred roll ser vi att du har erfarenhet av att jobba med hela löneprocessen från ax till limpa men även erfarenhet av att arbeta med externa löneleverantörer. Du är van vid att tolka olika kollektivavtal och är en fena på Excel. Vi ser att du har en eftergymnasial utbildning inom lön eller motsvarande erfarenhet av att lönearbete. Kanske har du arbetat med ekonomi i några år och börjar arbeta mer mot lön?

Då vi en är ett internationellt bolag ser vi även att du är bekväm i engelska i tal i skrift samt i ett av de skandinaviska språken. Vidare är det viktigt att du har körkort och tillgång till egen bil då det inte går någon kollektivtrafik till kontoret.

Har du erfarenhet från flygbranschen och/ eller ett internationellt företag är det meriterande.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här - https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sophia Francke på sophia.francke@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
The West Atlantic Group is one of the markets leading providers of dedicated airfreight service to European National Mail Organisations and airfreight capacity to Global Integrators and freight forwarders.

The Group has a well-established geographic network and operate a customised aircraft fleet of 40 aircrafts, which includes the British Aerospace ATP, Bombardier CRJ 200 PF, Boeing 737-300 / 400/ 800.

West Atlantic was founded in 1962 and is headquartered in office buildings at Malmö Airport, Sweden. Operation is performed all over Europe with a staff around 500 employees. West Atlantic holds two Air Operating Certificates, one in UK and one in Sweden, which together operate over 24,000 flights serving more than 50 destinations. Focus is on safe operations, high reliability, and customer service.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
25 sept 2021
Ort
Skurup
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal

Inga fler liknande jobb tillgängliga