Morgårdshammar AB · Publicerad 2 maj 2020

Morgårdshammar är ett av världens starkaste varumärken inom stålindustrin. Till bolagets säljkontor i Smedjebacken söker vi nu en ekonomiansvarig. Rollen innehåller såväl redovisning och controlling som ledarskap och ledningsgruppsrepresentation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som ekonomiansvarig på Morgårdshammar ansvarar du för den löpande redovisningen, lön, bokslut och rapportering. Här ingår även controlling av säljprocesserna. Till din hjälp har du en ekonomiassistent och en administratör som du också formellt är chef för.

Exempel på uppgifter är
 • löpande bokföring
 • momsredovisning
 • redovisning av leasingkontrakt
 • bokslut, årsredovisning, deklaration
 • lönehantering (avtal, regler)
 • ledningsgruppsarbete
 • analys och rapportering
 • anpassning och utveckling av systemrutiner
 • stöd till säljorganisationen
Morgårdshammar ingår i industrikoncernen Danieli med huvudkontor i Italien. I koncernstrukturen utgör den svenska verksamheten ett cost center. Den legala svenska redovisningen styrs av att företaget är ett aktiebolag.

Kvalifikationer och erfarenhet

Framför allt bör du vara självgående i redovisnings- och bokslutsprocessen. Skulle du ha fått din erfarenhet i säljverksamhet, internationell miljö eller rent av stålindustrin så kan det vara meriterande.

Systemmässigt finns det en poäng i att du är bekant med Visma, annars hoppas vi att du ändå är intresserad av att förbättra det system du jobbar i. Excel ser vi som desto viktigare. Rutinerna är idag uppbyggda kring Excelbryggor mellan Visma och rapporteringsverktyget.

Du har förmodligen ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande.

Utöver dina engelskakunskaper är det säkert extra roligt om du kan kommunicera på tyska med systerbolaget i Österrike eller på italienska med moderbolaget. Det är dock inget måste.

Personliga egenskaper

Som person är du affärsinriktad och intresserad av analys och controlling av säljprocessen. Du har också ett stort engagemang för ledningsgruppsrollen. Eftersom vi i grunden söker en redovisningsekonom vet vi redan att du är strukturerad och organiserad.

Du behöver inte ha varit chef eller haft en formell ledarroll tidigare men tillvaron för dina medarbetare gynnas av att du har ledaregenskaper och ett genuint ledarintresse.

Vad erbjuder företaget dig?

150 års historia sitter i väggarna. Varumärket inger respekt i branschen. På kontoret i Smedjebacken är ni drygt tjugo personer som jobbar nära och prestigelöst ihop. Din roll är central, bred och förändringsbar. För den som inte haft en ledarroll tidigare finns också stora möjligheter att utveckla sitt ledarskap och ledningsgruppsengagemang.

I övrigt finns en modern syn på friskvård, medarbetarskap och flexibel arbetstid. Samt inte minst en närhet till vacker natur med fiskesjöar och skog.

Placeringsort

Smedjebacken. (Tåget mellan Ludvika och Västerås stannar i Smedjebacken. Närmaste orter är Ludvika, 15 km, och Fagersta, 35 km.)

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget


Morgårdshammar AB är specialiserat på valsverk för långa produkter inom metallindustrin. Vi levererar högkvalitativa produkter och valsverkslösningar som förbättrar våra kunders produktivitet och kvalitet. Företaget tar nu ett nytt steg för att integrera mer med Danieli Service för att skapa en robust leveranskedja och orderhantering. För att använda det bästa från två världar - Morgårdshammars spetskompetens i guider, valspar och reservdelar och Danielis storlek, nätverk och lagerlösningar. Vi - teamet av Morgårdshammar - välkomnar dig att vara en del av oss för att uppleva vår unika kunskap om konstruktion och design av utrustning för långa produkter. En resa som började 1856.


I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg på 073-394 55 52. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl a att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga