Söderenergi AB · Publicerad 10 sept 2019

Att jobba som portföljförvaltare bränsle

Inom Söderenergi finns en Bränsleenhet som ansvarar för Söderenergis bränsleförsörjning. Bränsleenheten har fyra medarbetare varav en har titeln portföljförvaltare bränsle.

I rollen som portföljförvaltare bränsle ingår att ansvara för inköp av bränslen samt försäljning av tjänsten som vi benämner Miljötjänst. Miljötjänsten är ett nytt begrepp där värden från effektiv energiåtervinning av avfall samlas.

Som portföljförvaltare bränsle ansvar du för utvärdering av bränsleleverantörer samt förhandlingar med bränsleleverantörer i Sverige. Du är också ett stöd till vår samarbetspartner EFO i deras bränsleinköp i utlandet. EFO är en av Sveriges största aktörer inom att hitta, säkra och flytta främst biobränslen och återvinningsbara bränslen - över hela världen. Bränsleinköpen som EFO genomför i utlandet görs på uppdrag av Söderenergi.

I rollen som portföljförvaltare bränsle ingår även att ansvara för kvalitetssäkring av alla inköpta bränslen samt att vara aktiv i att utveckla Söderenergis arbete kring hållbarhetsfrågor i allmänhet och bränsleanskaffning i synnerhet.

Du kommer att rapportera till samt arbeta nära Söderenergis bränslechef och teamet på bränsleenheten.

Är du rätt person för jobbet?

I den här rekryteringsprocessen söker vi dig som är affärsorienterad med en stark drivkraft av att göra hållbara affärer och van vid att förhandla med leverantörer och kunder. Du som person är trygg, nyfiken, flexibel och noggrann med en självklar inställning och förmåga till samarbete.

Vi ser gärna att du har en adekvat arbetserfarenhet och utbildning för tjänsten. Meriterande, men absolut inget krav, är om du har någon form av ingenjörsutbildning, gärna med kemiinriktning.

Meriterande är även om du har en bakgrund från återvinnings-, energi- eller skogsindustribranschen och då gärna från en bränsleinköpande funktion.

I tjänsten ingår resor både i Sverige till bränsleleverantörer och utomlands tillsammans med företagets EFO.

Vi utgår ifrån att du kan uttrycka dig obehindrat i tal och skrift både på svenska och engelska. Meriterande är om du även behärskar tyska eller franska.

I denna rekrytering samarbetar Söderenergi med Mercuri Urval.

Vänligen ansök, med personligt brev och CV, via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-13713) så snart som möjligt. Vid eventuella frågor kontakta Carl Pauly, Mercuri Urval, via carl.pauly@mercuriurval.com, tel 0705143332.

Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättning eller etnisk och religiös tillhörighet.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Företagspresentation
Söderenergi AB är ett företag med 145 anställda som producerar fjärrvärme för cirka 300 000 personer, kontor och industrier i Stockholmsregionen. I kraftvärmeverket producerar man även el som motsvarar förbrukningen i 100 000 hushåll. Elen säljs direkt till den nordiska elbörsen. På ett år omvandlar Söderenergi närmare 1 miljon ton avfall till energi. Produktionen sker i tre huvudanläggningar; Igelsta kraftvärmeverk som är Sveriges näst största bioeldade kraftvärmeverk, Igelsta värmeverk och Fittjaverket. Totalt producerar Söderenergi årligen 2 500 GWh fjärrvärme och 550 GWh el.

Södertörns Fjärrvärme (SFAB) och Telge Nät distribuerar och säljer fjärrvärmen till slutkunderna.

Söderenergi har ett produktionssamarbete med Stockholm Exergi och Norrenergi.

Söderenergis företagskultur präglas av ledstjärnorna;
  • Hållbarhet och resurssnålhet
  • Långsiktig lokal och regional aktör
  • Framkant avseende bränsleflexibilitet
  • Öppenhet, samarbete och personligt ägarskap
De värderingar som tillsammans med det personliga ägarskapet skall genomsyra Söderenergis verksamhet är; Samarbete, Öppenhet, Engagemang, Respekt och Ärlighet.

Läs mer om oss på www.soderenergi.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
27 sept 2019
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning

Inga fler liknande jobb tillgängliga