SCANIA CV AB · Publicerad Idag 08:22

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå.

Du blir en del av

När vår nuvarande Business Controller går vidare till nya utmaningar inom Scania söker vi på Scania Industrial Maintenance AB nu en ny vass Business Controller. Som BC har du en nyckelroll i arbetet med att bidra till en god ekonomistyrning inom Scania IM. Du ingår i ekonomifunktionen vars uppdrag är att säkerställa en bra uppföljning av verksamheten, god ekonomisk kontroll och tydlig kommunkation av den ekonomiska situationen inom verksamheten. Controller avdelningen består av ytterligare två kompetenta och engagerade Business Controllers. Självständigt ansvarar ni för att stötta era respektive verksamhetschefer och deras ledningsgrupper. Inom ekonomifunktionen har vi ett nära samarbete kring gemensamma förbättringsområden, systemstöd och rapporteringsverktyg. Du rapporterar till Ekonomichefen på Scania IM

Vad erbjuder vi dig

Som ett mycket viktigt bollplank och stöd till din verksamhetschef och dennes ledningsgrupp har du en central roll i en stor organisation som är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa. Du får möjlighet att arbeta nära verksamheten och vara en viktigt del i verksamhetsutvecklingen.

Ditt huvudsakliga ansvar är ekonomisk uppföljning och ekonomistyrning inom ditt verksamhetsområde samt att stötta verksamhetscheferna med analyser, nyckeltal, statistik och rapporter i syfte att säkra att strategiska målsättningar uppfylls. i samband med bokslut och prognoser har du ett helhetsansvar för ditt verksamhetsområde vad gäller levereranser till koncernrapportering och Scania IM. Då vi är ett stort företag med många systemlösningar kommer du även ansvara för att driva systemrelaterade förbättringsprojekt och initiativ tillsammans med verksamheten och kollegor inom ekonomiavdelningen i syfte att förbättra rapportering och analyser.

Exempel på arbetsuppgifter är att arbeta med bokslut och ta fram rapporter, arbeta med planering och prognostisering, bidra i framtagande av utredningar och businesscase. Du deltar aktivt och proaktivt i ledningsgruppsarbetet, håller utbildningar och genomgångar med verksamheten i ekonomirelaterade processer samt driver förbättringsprojekt.

Vi har en spännande utveckling framför oss och för rätt person finns det goda utvecklingsmöjligheter.

Är det här du
Vi söker dig med civilekonomutbildning eller motsvarande. Du har mycket goda kunskaper inom ekonomistyrning och redovisning och vana av att driva och delta i systemorienterade utvecklingsprojekt. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. Du har goda kunskaper i officepaketet och framför allt är du en avancerad användare av Excel och behärskar funktioner som bla pivo, om, leta rad och skapande av macron Meriterande är erfarenhet av arbete inom tillverkande industri och erfarenhet av större affärssystem. Vi använder Oracle som affärssystem och Maximo som underhållssystem.

För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du är en målinriktad och strukturerad lagspelare med hög grad av analytisk förmåga i kombination med en stor portion tålamod och uthållighet. Då du kommer att ha många kontaktytor och nära dialog och samarbete med verksamheten är det också viktigt att kunna samarbeta, vara lyhörd och kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Dessutom tror vi att du har ett genuint intresse av att utveckla processer och system.

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidare tjänst på heltid. Tjänsten är baserad i Södertälje.

Kontakt

För frågor om tjänsten kan du kontakta Gunnar Eriksson, Ekonomichef, +46855353402

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. Skicka din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna kommer att hanteras löpande under annonseringstiden. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag den 1 oktober 2020.

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
1 okt 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga