SCANIA CV AB · Publicerad 18 dec 2020

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Har du ett intresse för teknik, el och styrsystem? Vill du jobba med framtidens lastbilar och bussar? Är du analytisk, noggrann och tycker om att jobba med problemlösning och felsökning? Ta chansen att bli en del av vårt team nu när vi utökar gruppen Vehicle Electronics Final Assembly (MPPM) med en produktionstekniker inom fordonselektronik (SL2)!

Dina arbetsuppgifter

I rollen som produktionstekniker kommer du att stötta vår förseriemontering med problemlösning och felsökning av fordonselektronik och tillhörande processteknisk utrustning som kommunicerar med styrenheter på fordonet. De fordon du jobbar med är i huvudsak i förserieutförande, vilket ger dig en spännande inblick i nya produkter och en möjlighet att vara delaktig i Scanias utveckling mot elektrifiering och automation. I rollen ingår även vara ett stöd till våra globala produktionsenheter när de stöter på problem som de inte kan lösa själva. Dina utmaningar kommer därmed att innefatta både djupgående utredningsarbete och snabbare problemlösning vid störningar i rullande serieproduktion

Du kommer att arbeta nära specialisterna (SL5) på din grupp samt med mekanikerna inom förserieproduktionen. Du kommer också att samarbeta med kvalitetsteamet, systemägare från R&D och kollegor på våra globala produktionsenheter. I rollen ingår också metod och processutveckling där du kommer att påverka hur arbetet med fordonselektronik bedrivs inom produktion.

Trivs du i en varierande tjänst där du får kombinera analytiskt och administrativt arbete i kontorsmiljö med praktiskt arbete i verkstadsmiljö så är detta rollen för dig. Det finns goda möjligheter att utvecklas inom gruppen till att bli specialist inom fordonsel (SL5), men erfarenheten som du bygger på dig kommer också att öppna upp för andra spännande karriärvägar inom Scania.

Din profil
  • Vi söker dig som har en högskoleexamen med inriktning mot elektronik, mekatronik, reglerteknik eller liknande. Alternativt att du är Scania Tekniker eller motsvarande med flerårig erfarenhet från felsökning av fordonselektronik
  • Du kan vara nyutexaminerad men det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från arbete med elektroniksystem
  • Tidigare erfarenhet från produktion och god produktkännedom om Scanias lastbilar och bussar är meriterande. Du kanske har haft rollen som produktionstekniker, eljusterare (SL1) eller tekniker inom fordonsel (SL2)
  • Du behöver vara bekväm med att använda dator i ditt dagliga arbete. Erfarenhet från de Scaniaspecifika systemen SPCT, Fras och OAS (söka i KS-strukturen) är meriterande
  • Du besitter en god samarbets- och kommunikationsförmåga samt har goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift
  • I felsökningsarbetet är det en fördel om du är analytisk, noggrann och systematisk. Du följer etablerade rutiner, men vågar också testa nya vägar och tänka nytt när situationen kräver det
  • Du kan behålla lugnet även i pressade situationer och jobbar alltid för att hitta bästa möjliga lösning för kunden, både på kort och lång sikt
Att jobba på Scania
Vi erbjuder ett utmanande arbete med stor frihet och goda utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö. Scanias kärnvärden definierar vår kultur. Kunden först, respekt för individen och kvalitet. I det dagliga arbetet innebär det en inspirerande arbetsplats där kund, medarbetare och produkt får ta plats och vi vet att det är viktigt att ha roligt på jobbet.

Som anställd hos oss på Scania får du mycket goda förutsättningar till utveckling med en individuellt framtagen utvecklingsplan, med möjlighet att gå många kurser och vidareutbildningar. Andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

Du kommer att starta din anställning med en individuell introduktionsslinga som anpassas efter dina tidigare erfarenheter.

Mer information
Vill du veta mer om tjänsten kontakta gruppchef Malin Ahnfeldt på tfn 08-553 818 20.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan inklusive personligt brev, CV och relevanta betygskopior. Ansök via hemsidan eller via Reflex/Jobbsök snarast möjligt dock senast den 2021-01-31. Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningsperioden. JobID: 20203882.

Urval och intervjuer kommer att påbörjas tidigast efter nyår.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 jan 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga