SCANIA CV AB · Publicerad 19 nov 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Scania i Södertälje tillverkar fordon för transportsektorn och är en ledande aktör på världsmarknaden inom framtidens transportlösningar.

Vill du ta ett stort ansvar, bidra till vår verksamhetsstyrning samt ha goda utvecklingsmöjligheter? Då kan det vara just dig vi söker till våran ekonomiavdelning på Scanias motormontering i Södertälje!

Vi är en liten ekonomifunktion med en öppen, trygg och positiv atmosfär. Som anställd hos oss kan du i stor omfattning vara med och påverka utvecklingen och kulturen på funktionen genom den du är - och arbetet du gör. Vi arbetar målmedvetet med att stödja och utmana den operativa verksamheten och drivs dagligen av ambitionen att öka den egna kvalitén och effektiviteten med hjälp av Scanias produktionssystem.

Controller till DE Engine Assembly

Som Business Controller har du ansvar för att stödja motormonteringens ledning med analyser, kalkyler och uppföljning av både produktkostnaden och investeringar. Du bidrar aktivt till fabrikens verksamhetsstyrning och hjälper till att säkerställa långsiktig effektivitet.

Tjänsten ger dig möjligheter att förstå vad som driver hela värdekedjan, från utveckling, inköp och produktion till marknad och kund. Du kommer att få koppla produktkostnadsanalyser till hur man strategiskt och framgångsrikt driver en monteringsfabrik. Tjänsten innebär många kontaktytor med medarbetare och chefer inom produktionsledning, teknik och ekonomi.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Bokslut- och prognosarbete
  • Stödja och utmana den operativa verksamheten och dess chefer
  • Ansvara för analysen av motormonteringens produktkostnad
  • Delta i investeringsprocessen samt följa upp prognos och utfall med vår teknikavdelning
  • Uppdatera, utveckla och tydliggöra internprissättningen av våra produkter
  • Fortsätta applicera Scanias produktionssystem på avdelningens processer
Vem är du

Vi söker dig som har stort driv och ambitionen att klä verksamheten i siffror genom att vara nära produktionen. Du är analytisk, noggrann och har förmåga att driva frågor och processförbättringar självständigt. Strukturerad och flexibel är två andra ord som beskriver dig väl. Du är civilekonom eller civilingenjör med ekonomiinriktning (t.ex. industriell ekonomi). Du har goda kunskaper inom Microsoft Excel samt behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. Kunskaper inom Power BI är meriterande.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Kontaktperson

Veronica Öberg, Ekonomichef DEF Engine Assembly, 08 553 502 62.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och ev betygsutdrag. Urval kan ske löpande under ansökningstiden. Ansök senast 5 december 2021.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
5 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga