SCANIA CV AB · Publicerad 13 mars 2020

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du nyfiken på konstruktion och produktbeskrivning och brinner för att förbättra våra plattformar? Är du intresserad av framtidens systemstöd för att beskriva våra produkter över hela Scania?

Om du är en driven och ansvarskännande Business IT Analyst med intresse av att bidra till produktutveckling tvärfunktionellt inom Scania R&D i områdena Simulering och Testning, då är detta jobbet för dig.

Verksamheten

Gruppen YMPE är en del av sektionen YMP, Process Methods & IT tools, vars uppdrag är att utveckla välbalanserade produktbeskrivningsförmågor för Scania vilket utförs genom kravarbete, produktägarskap och förändringsledning med fokus på processer, metoder och IT-stöd. Gruppen arbetar tvärfunktionellt inom domänerna Simulation och Testing.

Dina arbetsuppgifter

Som Business IT Analyst hos oss erbjuder vi dig en bred roll, där dina tidigare erfarenheter tas tillvara och är till stor hjälp för att driva verksamheten framåt. Du behöver komma användarna nära för att förstå och kunna omsätta behov till krav och effektivisera områdena Simulering och Testning.

Du är länken mellan verksamheten och utvecklingsteamet genom att arbeta med användare och säkra att applikationerna möter deras krav. I rollen hjälper du representanter från verksamheten med process-, metod- och kravanalyser. Du planerar arbetet och genomför workshops och du fångar, analyserar och prioriterar verksamhetens krav. I nästa steg säkrar du att utvecklingsteamen faktiskt levererar det som beställts. Du har en central och koordinerade roll med uppgift att skapa de bästa lösningarna för det processområde du stödjer.

Idag är vi 3 personer som tillsammans utgör team Simulation, 4 personer som utgör team Testing och 1 Business Architect som bistår i båda områdena. Ansvarsfördelningen mellan teamen är dynamisk och styrs av behoven i kommande projekt.

Din profil
Du har arbetat ett par år som Business IT Analyst och känner dig redo för nya utmaningar. Utmaningen inom R&D är att reducera kostnader och ledtider i utvecklingsarbetet med bibehållen kvalité.
  • Vi tror att du är en person med relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet. Du har tidigare jobbat som BA, eller verksamhetsutvecklare/kravhantering. Du har kanske även jobbat som konstruktör, beräkningsingenjör eller inom IT. Det är ett plus om du har jobbat med simulering och/eller testning.
  • Du har ett stort intresse för teknik och människor och drivs av att hitta smarta och praktiska lösningar. Du gillar det tvärfunktionella samarbetet och att lära dig nya saker. Du har en förmåga att se både helhet och detaljer.
  • Du trivs med att arbeta i en agil teambaserad miljö med ett starkt kund- och användarfokus. Då du kommer jobba mycket med människor så är det viktigt att du skapar goda arbetsrelationer, att du kommunicerar flytande på svenska och har mycket goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift
  • Vi söker dig som är prestigelös, entusiastisk och nyfiken, Du söker självständigt upp den fakta du behöver, bollar mer än gärna dina idéer med kollegerna. Du uppskattar både att arbeta i team och på egen hand, eftersom rollen är både ledande och koordinerande är det dessutom en fördel om du har erfarenhet från en teamledande roll.
Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

För mer information
För frågor kontakta gärna Maria Wiik, gruppchef YMPE, +46 8 55381910.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev samt CV, och relevanta intyg/betyg. Urval kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
3 apr 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga