SCANIA CV AB · Publicerad 23 dec 2020

Varje dag är drygt 15 000 tekniker världen över beroende av Scanias servicesystem för att kunna utföra underhåll, felsökning, reparationer, ECU-uppdateringar och ombyggnationer på våra kunders fordon och motorer. Avdelningen Vehicle Service Information är ansvariga för utveckling av detta systemstöd.

Till gruppen System Coordination and Development behöver vi utöka med en ny lagspelare i teamet som ansvarar för Configuration Management (CM), verifiering, monitorering och systemägarskap för vårat diagnosverktyg SDP3 och dess molnbaserade ersättare SWS och vi tror att du är rätt person för det jobbet!

Vi söker dig som brinner för att jobba inom ett område där mycket händer och där agil utveckling är något du har intresse för. I denna roll ingår du i ett team med systemägare, testledare, fälttestkoordinator och CM. Ni ansvarar tillsammans för planering, taktning, konfigurering och release. Du kommer även jobba i tätt samarbete med produktägare, arkitekter och utvecklargrupper.

Dina arbetsuppgifter

Som DevOps-ingenjör hos oss kommer du mötas av en mängd olika typer av utmaningar, du kommer behöva samarbeta med utvecklarteam och med dina egna teammedlemmar för att lösa dessa. Stor vikt läggs därför på samarbetsförmåga såväl som analytisk problemlösningsförmåga där tvärfunktionellt samarbete är essentiellt för rollen, där du agerar som spindeln i nätet för hela CM hanteringen för vår nya molnbaserade lösning.

Exempel på typiska arbetsuppgifter är:
  • Uppdatera och förbättra processer för byggkedjan (CI/CD) av våra produkter diagnosverktyget SDP3 och Scania Workshop Suite (SWS)
  • Sätta upp och ansvara för monitorering av våra tjänster och produkter
  • Underhålla och förbättra bygg-, import- och konsistenskontroll-skript för våra produkter SDP3 och SWS
Din profil

Vi söker dig med följande kompetens och erfarenhet:
  • utbildad inom datateknik alt. datasystemvetenskap med relevant universitetsexamen
  • har relevant erfarenhet av DevOps-baserad utveckling
  • kunskap och erfarenhet inom system för versionshantering och monitorering
  • en kommunikativ teamspelare som kan samarbeta med olika sorters människor.
  • strukturerad och kan följa tidplaner och tagna beslut.
  • kan programmeringsspråk såsom Perl, Java, skapa script, GitLab, Jenkins
  • är flytande i svenska och engelska
För mer information

Kontakta Rim Yacooub, gruppchef, 08-553 89628 om du är intresserad av att veta mer om tjänsten. Tillgänglig för frågor from 7 januari.

Skicka in din ansökan!

Bifoga ditt CV och personliga brev. Vi hanterar urval och intervjuer i januari. Sista ansökningsdag är den 24 januari
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
24 jan 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga