SCANIA CV AB · Publicerad 7 maj 2021

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå.

Vi erbjuder
Rollen som energiteknik- och utvecklingsingenjör är både spännande och utmanande då du bidrar till att Scanias långsiktiga hållbarhetsmål uppnås genom att driva och påverka utvecklingen av framtida energiprestanda inom Scania. Ditt uppdrag är att utföra energiutredningar, energikartläggningar samt driva utvecklingen inom tekniska riktlinjer, system och arbetssätt. Ett viktigt arbetsområde är att utbilda medarbetare inom energi området. Du leder och genomför utvecklingsprojekt för att nå standardiserade lösningar för energitekniska system inom produktion och fastighet. Utöver detta är fungerar du även som teknikstöd för våra avdelningar inom projekt och underhåll. Vårt arbetssätt är starkt präglat av principer inom Lean och vi arbetar med ”leda energi” utifrån Kaizen.

Arbetet är mycket varierat och utvecklande och du får möjlighet att följa flödet från ax till limpa och se resultatet av dina insatser i både små och stora uppdrag. Du kommer att få stora möjligheter att utvecklas då vi lever i en teknikintensiv miljö och du får såväl bredd som djup genom dina arbetsuppgifter.

Arbetsplatsen
Villl du vara med och bidra till en mer hållbar framtid? Följ med på vår resa!

Nu söker vi en erfaren Energiteknik- och utvecklingsingenjör till vår avdelning för Energi, Media och Support, QFX. Vi är relativt ny avdelning med 9 medarbetare. Du får stora möjligheter att påverka avdelningens arbetssätt och framtida utveckling.

Samarbete inom gruppen och tillsammans med andra grupper på Scania är en naturlig del av din vardag och du rapporterar till chefen för QFX.

Din profil

Vi söker en erfaren, kunnig och drivande utvecklingsingenjör med god förmåga att samarbeta med andra.

Du har
  • Grundläggande kunskaper inom produktions- och processteknik är en förutsättning
  • Högskolestudier minst 160p inom aktuellt område, civilingenjörsexamen är meriterande.
  • 3-5 års erfarenhet från motsvarande arbetsuppgifter
  • God kunskap om infrastruktursystemens uppbyggnad och dess energianvändning.
  • God kännedom om lagar, förordningar och krav enligt bygglagstiftningen.
  • God kunskap om inom el-, värme- och kylsystem samt LCC beräkning.
Du behärskar svenska och engelska i tal samt skrift.

Som person är du en självständig, ansvarstagande och initiativrik teamspelare som drivs av att utveckla dig själv och verksamheten. Du förstår vikten av att anpassa kommunikation utifrån situation och du skapar och upprätthåller goda relationer. Sist men inte minst tror vi du har ett genuint intresse för hållbarhet i kombination med hög grad av affärsmässigt och kundorienterat mindset som hjälper dig att få ett högt förtroende och gott samarbete med dina samarbetspartners och kunder.

Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidare tjänst på heltid. Tjänsten är baserad i Södertälje.

Kontakt
För frågor om tjänsten kan du kontakta Roland Dahlström, Avdelningschef, tfn: 08-553 896 62 roland.dahlstrom@scania.com

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. Skicka din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna kommer att hanteras löpande under annonseringstiden. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag den 31 maj.

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga