SCANIA CV AB · Publicerad 22 apr 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du intresserad av redovisning, finansiella instrument och effektiv användning av systemstöd samtidigt som du vill få en helhetsbild av en Treasury-verksamhet i ett internationellt företag? Kanske har du en vana av treasury-system samt processförbättringar och vill nu utveckla detta vidare inom redovisningsområdet? Då söker vi dig till Financial Reporting and Control på Scania Group Treasury.

Scania Group Treasury

Scania Group Treasury en avdelning inom Scania CV AB som är ett kompetenscenter och operationellt ansvarigt för hantering av finansiella risker, finansiering och cash management inom koncernen. Scania Group Treasury består av ett antal treasury-bolag och verksamheten bedrivs idag av ett 30-tal medarbetare både i Sverige och utomlands.

Financial Reporting and Control är den grupp inom Scania Treasury som ansvarar för redovisning och analys av de bolag som ingår i Scania Group Treasury. Arbetsuppgifterna styrs av svenska och internationella redovisningsstandarder, nya typer av affärsupplägg samt förändringar och utveckling av vårt systemstöd. Detta sammantaget gör att vårt arbete ständigt utvecklas och förändras.

Vi söker nu dig som vill vara med och möta framtidens utmaningar som Finansiell redovisningsekonom hos oss på Scania Group Treasury.

Dina arbetsuppgifter

Som Finansiell redovisningsekonom kommer dina ansvarsområden huvudsakligen att omfatta:
  • Delaktighet i diskussioner kring nya affärsupplägg för att säkerställa en korrekt redovisning
  • Anpassningar av redovisningsuppsättningen i vårt treasury-system Quantum
  • Utredningar och analyser
  • Identifiering och implementation av processförbättringar
  • Deltagande i uppgraderingar av treasury-system
  • Bokslut samt koncernrapportering, inklusive avstämning av interna finansiella mellanhavanden gentemot Scanias dotterbolag
  • Hålla dig uppdaterad gällande redovisningsfrågor för finansiella instrument
Din profil

För att lyckas i denna roll har du ett intresse för redovisning, finansiella instrument samt användning av systemstöd på ett effektivt sätt. Du har med fördel vana av kravställning samtidigt som du trivs att arbeta med förändringsarbete.

Vi ser att du är civilekonom eller motsvarande. Som person är du strukturerad, analytiskt lagd och noggrann. Då arbetet bedrivs i nära samarbete med andra grupper inom Scania Group Treasury och den centrala ekonomifunktionen är det viktigt att du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har goda kunskaper om Officepaketet, främst Excel. Tidigare erfarenhet från att ha arbetat med finanssystemet Quantum och/eller koncernrapporteringssystemet Hyperion är meriterande.

Kontaktinformation

Om du har frågor gällande tjänsten är du välkommen att höra av dig till Maria Ekgren, Head of Treasury Control, maria.ekgren@scania.com.

Ansökan

Låter detta intressant? Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete i ett globalt företag med trivsam och dynamisk arbetsmiljö. Sista ansökningsdatum är 9 maj.

Vi ser fram emot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Idag
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga