SCANIA CV AB · Publicerad 14 okt 2021

Vill du vara med och utveckla avancerade funktioner som räddar liv? Är du den nya medlemmen i vårt team, där du får stora möjligheter att påverka och ges stort eget ansvar?

Vår sektion, Main systems, ansvarar för Scanias mest centrala styrsystem med helt egenutvecklade funktioner och mjukvara. Vi arbetar agilt i tvärfunktionella team med samlokaliserad kompetens med stort inflytande på våra arbetssätt och innehåll.

Vi söker en ny teammedlem till gruppen Driver Assistance Functions (ESMD) som vill vara med och utveckla ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) funktioner. Vi utvecklar funktioner som räddar liv, hjälper föraren att köra säkert med bra komfort och energieffektivt. Med hjälp av fusionerad information från omvärldssensorer såsom kamera och radar skapar vi funktioner som varnar eller agerar aktivt för att hantera faror och skydda utsatta trafikanter.

Vi är mitt uppe i en spännande del av utvecklingen av flera nya funktioner där vi hoppas du vill vara med och ta dig an de utmaningar vi har framför oss.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som funktionsutvecklare kommer du att ha tvärfunktionella kontakter, med olika delar av företaget. Du kommer att kunna vara med i allt från de första penseldragen på nya funktioner till att göra vår befintliga funktioner ännu bättre. Arbetet sker i nära samarbete med dina mycket duktiga kollegor i gruppen.

Arbetsuppgifterna är varierade och gruppen ansvarar för hela leveransen, från att förstå vad kunden vill ha och hur nya lagkrav påverkar oss till att funktionen gått in i producerade lastbilar och nått kunden. Vi skriver krav, systemerar, implementerar med Matlab Simulink, skriver testfall i Python, är själva ute i våra fordon och provar på väg, analyserar mätdata, certifierar funktionerna och hanterar återkoppling från fältprov och kunder.

Din profil

Du är troligen civilingenjör eller har motsvarande erfarenhet. Du är en driven och kommunikativ person som är intresserad av att utvecklas vidare i din roll. Vi ser även att du är ansvarstagande, har god samarbetsförmåga och har ett intresse av att arbeta med agila metoder. Du tar kontinuerligt en aktiv del i vår strävan att hela tiden bli lite bättre. Goda kunskaper i både svenska och engelska är ett krav. Erfarenhet av systemering, systemutveckling, funktionsutveckling, styrsystem, testning eller agila metoder är mycket meriterande.

För mer information

Kontakta gärna Andreas Sundström, gruppchef ESMD, 08-553 86144, anders.x.sundstrom@scania.com.

Ansökan

Sök via www.scania.com/jobb senast den 7:e november. Jobbid 20214983. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer att ske löpande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
7 nov 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga