SCANIA CV AB · Publicerad 8 okt 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du bli en del av ett globalt team med hög kompetens som ansvarar för att introducera produktförändringar på lastbilar störningsfritt på slutmonteringarna i Södertälje, Zwolle, Angers och Sao Paulo samt för KD?

Vår verksamhet
Vi befinner oss i en intensiv period av flera spännande förändringar och utmaningar kopplat till kommande produktintroduktioner och söker nu en projektledare med ansvar för produktintroduktioner till vår lastbilsmontering globalt. Vi erbjuder dig en grupp med stort engagemang, arbetsglädje och goda möjligheter att utvecklas. Du kommer att tillhöra ett team med erfarna kollegor med ett stimulerande arbete i en internationell miljö där du kommer att skapa ett stort tvärfunktionellt nätverk inom Scania.

Dina arbetsuppgifter
Som Global Projektledare är du chassimonteringarnas representant i ett antal tvärfunktionella produktutvecklingsprojekt och du medverkar från koncept till industrialisering. Projektledarrollen hos oss är mycket varierande och stimulerande. Varje dag på jobbet påverkar du Scanias produkter, arbetssätt och utvecklingen av vår monteringsprocess genom att driva, samarbeta, tydliggöra och vägleda kollegor och medarbetare mot de av produktion uppsatta projektmålen. Du har fokus på både helhet och detaljer och säkerställer projektleveranser för att uppnå störningsfria produktintroduktioner i produktion.

Du leder den interna projektgruppen bestående av bl a tekniker, logistiker och beredare och ansvarar för projektets resultatet samt rapporterar till ledningsgruppen för produktintroduktioner. En viktig del i uppdraget är att planera och följa upp aktiviteter och mål i projekten för att säkra produktintroduktioner med god monterbarhet, ergonomi, kvalitet och produktivitet i samband med implementering.

Du kommer att tillhöra ett team med flera kompetenta och erfarna projektledare samtidigt som du dagligen har nära samarbete med andra funktioner såsom R&D, inköp, marknad samt alla våra globala slutmonteringsverkstäder och KD-verksamheter.

Din profil:
  • Du har en civilingenjörs- eller ingenjörsutbildning alternativt motsvarande Scania intern teknikerutbildning som grund samt ett antal års arbetslivserfarenhet
  • Om du har tidigare erfarenhet av att leda produktutvecklingsprojekt och erfarenhet från produktion, R&D och/eller inköp är det meriterande
  • Då vi rör oss på en internationell arena så är flytande engelska såväl som svenska ett krav
För att lyckas i uppdraget värdesätter vi att du har ledaregenskaper, är drivande och kan hantera flera projekt samtidigt. Du har dessutom en god samarbets- och kommunikationsförmåga, har god social kompetens och är duktig på att planera.

Du blir en viktig del av Scanias framtid:

Som medarbetare hos oss erbjuds du:
  • Ett stimulerande och utvecklande arbete med kompetenta medarbetare där samarbete och arbetsglädje kommer främst
  • Goda utvecklingsmöjligheter i en dynamisk produktionsmiljö där du får vara med att industrialisera produktlösningar som tillgodoser både önskemålen och kraven från intern- och slutkunder
  • En spännande tid med pågående projekt och kommande stora introduktioner inom bl a nya drivlineprogrammet, elektrifiering och autonoma fordon
Ytterligare information:
Kontakta Johan Olofson, Gruppchef MPPS, på +46 70 3678145 eller johan.olofson@scania.com.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Låter detta intressant?
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Ansök via Reflex Karriärsida/Scania.com/Jobbsök senast den 2021-11-01. JobId 20215422.
Urval och intervjuer kommer att ske löpande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
1 nov 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga