SCANIA CV AB · Publicerad 22 apr 2021

Scanias eMobility- och Transmissionsmontering producerar idag växellådor och axlar till Scanias chassimonteringar i Zwolle, Angers och Södertälje samt växellådor till MAN’s chassimonteringar i Europa. För oss är hållbarhet en viktig fråga - både i det tekniska arbetet kring framtidens elektrifierade drivlina men också i ambitionen att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi har många spännande projekt på gång kopplat till E-mobility och digitalisering, samtidigt som mångfald, jämställdhet och inkludering är viktiga/prioriterade områden/något vi värderar högt!.


Vill du ha ett spännande och utvecklande arbete med goda utvecklingsmöjligheter? Vill du vara en del av en transformering med möjlighet att påverka? Är du en trygg person med genuint intresse av ledarskap med förmåga och vilja att inspirera och engagera medarbetare; Sök då tjänsten som Gruppchef Produktion på eMobility- och transmissionsmonteringen i Södertälje!

Hos oss kommer du

Som Gruppchef i produktion är ditt uppdrag att leda verksamheten inom en avdelning med ansvar för personal- och verksamhetsutveckling, säkerhet, kvalitet och leverans. Du arbetar aktivt för att ständigt förbättra verksamheten genom att mål, handlingsplaner och aktiviteter tas fram, genomförs, följs upp och redovisas. I rollen som gruppchef i produktion fungerar du både som chef, lärare/instruktör och tränare/coach i tillämpningen av de arbetssätt och metoder som vi arbetar efter.

Du äger din process! Runt dig har du stöd från en teknik- och underhållsorganisation där du prioriterar och agerar efter avdelningens och enhetens långsiktiga mål. Du förstår att i en teknologisk miljö är det människan som avgör resultaten och är därför fokuserad på ledarskap och att utveckla dina medarbetare inom ramen för Scanias Produktions System.

Rollen kräver en flexibilitet i förändringsresan och det är ditt aktiva och närvarande ledarskap som kommer att avgöra vilka resultat vi uppnår. Rollen innebär ett självständigt, utmanande och framförallt utvecklande arbete.

Det finns en struktur för arbetet och för våra gemensamma processer men det är ditt eget bidrag, din förmåga och engagemang i styrning, uppföljning och ledarskap som kommer att avgöra vilka resultat som uppnås. Du ingår i en ledningsgrupp med andra GP kollegor med samma uppdrag, vilket förutsätter att du har god förmåga och vilja att samarbeta och tänka helhet. Du rapporterar till Verkstadschefen.

Vi erbjuder ett arbete med mycket goda utvecklingsmöjligheter i ett tryggt och globalt företag, med starkt engagemang och stor laganda.
Vi tror på en inspirerande arbetsplats där kund, medarbetare och produkt får ta plats. Att ha roligt på jobbet är viktigt för oss.

Som Gruppchef arbetar du 1- eller 2-skift och följer ditt skiftlags arbetstider.

Har du den här bakgrunden?

Du har minst en gymnasieutbildning eller annan relevant utbildning med teknisk inriktning samt tidigare ledarskapserfarenheter i liknande monteringsverksamhet. Svenska och engelska i tal och skrift flytande är ett krav.

Är det här du?

Som person är du drivande och engagerad som har ett stort intresse och förmåga att arbeta genom andra. Du har en förmåga att skapa stabilitet och struktur i en föränderlig miljö. Du är en lagspelare som ser till, såväl den egna gruppens behov som helheten för Transmissionsmonteringen. Du kan värdera situationer, förstå konsekvens och fokusera på rätt uppgifter. Du kan stå lugn och behålla fokus i en miljö med högt tempo.

Personliga egenskaper som är viktiga:
  • Ambition, drivkraft och integritet
  • Drivs av utmaningar och ser möjligheterna i dessa
  • Förändringsbenägen, positiv och engagerad
  • Goda kommunikationsfärdigheter
  • Lagspelare
Ta reda på mer!

För frågor om tjänsten kan du kontakta Verkstadschef, Mathias Eriksson på telefonnummer 08-553 523 96 alt. 070-7685039 eller Produktionschef Christian Håkansson på telefonnummer 08-553 856 55 alt. 070-3766169.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och eventuella relevanta intyg och behöver vara oss tillhanda senast den 9 maj 2021. JobbID: 20211957

Tjänsten är en tillsvidareanställning inom området Produktion & Logistik och placerad på vår anläggning i Södertälje.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga