SCANIA CV AB · Publicerad 15 juni 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du vara med och bygga Scanias första batterilastbilsfabrik? Vill du ha en spännande roll där du kombinerar teknik och ledarskap för att driva förändringen mot Scanias vision om hållbara transportlösningar? Har du en ingenjörsbakgrund, ett logistikintresse och har förmåga att inspirera och engagera dina medarbetare då ska du söka rollen som Gruppchef produktionsplaneringen på MS.

En ledarroll i chassis e-Mobility framtid
Du kommer att ingå i ledningsgruppen för Logistik MS. Du kommer att leda ett team av drivna produktionsplanerare och rapportera till produktionschef Logistik.

Ditt uppdrag:
  • Coacha dina medarbetare till att utvecklas i sin roll & lyckas i uppdraget
  • Jobba för ett starkt samarbete inom ditt team samt i gränssnitt med Teknikorganisationerna, e-mobility och linjeorganisationen
  • Vara en bidragande del i omställning & implementering av Scanias och MS tidsplan för e-Mobility och automation/digitaliseringsresa
  • Utveckla befintliga och skapa nya logistikmetoder med lärdom från andra PRU:er och företag
  • Vara med och genomföra omställningar & implementera de nya arbetssätten i takt med Scanias tidsplan för e-Mobility
Vår verksamhet
Scania Chassiproduktion i Södertälje är en av fyra slutmonteringsenheter i Scanias globala produktionsstruktur. Vårt uppdrag är att producera lastbils- och busschassier samt KD-satser. Sedan en tid tillbaka har vi också det spännande uppdraget att som enda slutmontering påbörja tillverkning av elektrifierade fordon, e-mobility - Scanias framtid!

I och med skiftet mot helelektriska fordon ställs vår verksamhet inför många utmaningar och förändringar inom bland annat produktionsstruktur, teknik, kompetens och ledarskap.

Har du den här bakgrunden?
  • Du har akademisk bakgrund med teknisk inriktning eller annan relevant utbildning inom produktion eller logistik
  • Du har >3 års relevant arbetslivserfarenhet inom Logistik och produktion
  • Du har ledarskapserfarenhet
  • Du är stark i din kommunikation både muntligt och skriftligt
  • Du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift
Är det här du?
Som person är du är en lagspelare som ser till såväl den egna gruppens behov som till helheten för verksamheten.
Du har förmågan och viljan att inspirera din grupp.
Du är kommunikativ, drivande, strukturerad och har en god analytisk förmåga.
Du är trygg i dig själv och vågar testa nya idéer samt har god självinsikt.

Ta reda på mer
För mer information är du välkommen att kontakta nuvarande:
Planeringschef Mats Nyström 070-618 60 76 eller
Produktionschef Logistik Elias Malki 070-699 91 02

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Ansök via Reflex/Jobbsök eller via Scania.com Karriärsida senast den 2021-08-08.

Intervjuer kommer att bokas in löpande och det kommer göras uppehåll för semester under vecka 29-32 i rekryteringsprocessen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
8 aug 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Logistik

Inga fler liknande jobb tillgängliga