SCANIA CV AB · Publicerad 19 apr 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Inom Scanias produktion möter vi ständigt nya utmaningar. Tillsammans med fantastiska kollegor och våra stödfunktioner inom underhåll, teknik och kvalitet är vi ett sammansvetsat team. Här blir det sällan långtråkigt då tempot är högt och vi gillar verkligen det vi gör.

Vill du vara med och bidra på vår resa mot att bli ledande inom hållbara transportlösningar?

Som härdexpert ansvarar du för en teknisk avancerad maskinpark med CNC-maskiner, robotar, transportsystem och annan teknisk utrustning. I ditt arbete följer du noga utvecklade standarder för säkerhet, kvalitet, leverans och ekonomi. Du samarbetar tätt med kollegor, chefer och stödfunktioner för att upprätthålla och ständigt förbättra din maskinpark.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:
  • Arbeta för din och alla andras säkerhet i verkstaden
  • Säkerställa genom mätning att alla mått är innanför satta toleranskrav
  • Ständigt övervaka processen och arbetsområdet för att trygga leverans till kund
  • Arbeta och utveckla sätt enligt standard för att minska maskinstopp
  • Vara med och utveckla arbetsmetoder och standarder
  • Hårdhetsmätning, mätning av härddjup, uttag av härdprover för analys av resultat, utföra induktorservis och ombyggnation av induktorer.
För att klara av det behöver du:
  • Gymnasial teknisk utbildning eller motsvarande
  • Utbildning inom CNC-teknik alt. lång yrkeserfarenhet av produktion i CNC-styrda maskiner.
  • Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på Svenska.
  • Erfarenhet från härdning.
Många av våra medarbetare på Scania har börjat sin karriär som CNC-Operatörer. Efter mångårig erfarenhet som framgångsrik CNC-operatör inom Scanias produktionssystem finns karriärvägar inom både ledarskap och teknik. För att lyckas i rollen CNC-Operatör krävs det att du är noggrann, strukturerad, analytisk och resultatinriktad. Du uppskattar att jobba både självständigt och i grupp samt att Du trivs med ansvar och kan jobba strukturerat även när tempot är högt. Du kan snabbt ställa om när jobbet kräver det och Du är i god fysisk form för en aktiv arbetsdag. Du uttrycker dig obehindrat på Svenska i både tal och skrift och har grundläggande förståelse i Engelska, ytterligare språk kan vara meriterande.

Scanias produktion går dygnet runt och du har inga problem att jobba skift. Scania har möjlighet att vid anställning ordna instegsboende upp till 24mån om du idag bor >10mil från arbetsplatsen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
22 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga