SCANIA CV AB · Publicerad 17 feb

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du vara med och bidra inom Scanias framtidsområde, Autonomous Transport Solutions, ATS? Vi verkar i teknikområdet Connected & Autonomous Systems där det bedrivs forskning, för- & konceptutveckling, kundpiloter samt industrialisering av funktioner och helhetslösningar.

Vi söker nu en driven person med ett stort teknikintresse och kunskap om Scanias produkter som vill jobba i gränssnittet mellan YDV, mekaniker och utvecklingsingenjörer med de fordon avdelningen använder/behöver.

Låter detta som en tjänst för dig? Välkommen med din ansökan! ...och du, vänta inte tills ansökningstiden är slut, urval och intervjuer sker löpande.

Dina uppgifter

I din roll arbetar du i gränssnittet mellan mekaniker och utvecklare/forskare.

Uppdragen kan variera och i en del uppdrag är du med och planerar vilka ombyggnationer/uppdateringar som ska göras, säkrar mekanikerresurser, deltar i ombyggnadsforum. I andra arbetar du själv i fordonen praktiskt/operativt för att hitta lösningar så att pågående kundpilot- och utvecklingsprojekt kan hålla sina leveranser. Exempel på uppgifter kan vara felsökning av fordon vid avvikelser, montera artiklar eller mät/loggutrustning.

Våra framtida fordon kommer bestå av elektrifierad drift eller med traditionell drivlina samt autonomi. Detta innebär att arbetet kommer att ske i gränslandet mellan mekanik, elektronik och mjukvara.

Vi arbetar i alla utvecklingsfaser vilket medför stor variationsrikedom, kräver kreativa lösningar både praktiskt för fordonen men också i samarbetet med andra organisationer. Det innebär också stora friheter och möjligheter att påverka arbetssätten.

I din roll samarbetar du med övriga ingenjörer på gruppen, objektledare, CD-projektledare, mekaniker och andra ingenjörer som är i behov av fordonen.

Strategiskt arbetar du med att implementera ett proaktivt, flexibelt och effektivt arbetssätt inom avdelningen så att vi har bra förutsättningar att ha rätt status i rätt tid på de fordon avdelningen använder/behöver.

Verksamheten är under uppbyggnad och det finns stora möjligheter att påverka och forma hur den ska bedrivas. Genom att vara med i ett tidigt skede kommer du även ha goda möjligheter att påverka din egen utveckling inom kompetensområdet.

Din profil

Vi söker dig som lockas av att jobba:
  • I en dynamisk miljö, gillar att jobba nära tekniken och praktiskt med fordonen, har en god produktkännedom och fordonsintresse och vill vara med och utveckla framtidens autonoma och uppkopplade fordon
  • Du ser möjligheter där andra ser hinder och har förmåga att tillämpa och vidareutveckla våra arbetssätt så vi kan jobba proaktivt och långsiktigt samtidigt som du är flexibel och lätt kan ställa om till nya situationer
  • Du har erfarenhet från R&D, produktion eller eftermarknad/service och har kompetens inom fordonselektronik och mjukvara. Du är ingenjör eller innehar motsvarande erfarenhet och kommunicerar flytande på svenska och engelska i så väl tal som skrift
  • Som person är du engagerad, initiativrik och strukturerad och du gillar ett högt tempo. Du nyttjar effektivt både din egen och andras kunskap och erfarenhet och vågar ta dig an utmaningar i alla former. Du är social person som tycker om att ha ett stort kontaktnät
För ytterligare information

Kontakta gärna Nina Fröidh, gruppchef, 08-553 823 97.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betyg/intyg.
Urval kommer att ske löpande under ansökningsperioden.
Ansök via HR InLine/Jobbsök senast den 28 januari 2019. Job Id 20183967.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
4 mars
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör