SCANIA CV AB · Publicerad 26 aug 2019

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Health Services, Global Health Support är en organisation med fokus på expertsupport inom områdena Hälsa, Arbetsmiljö och Miljö. Uppdraget är globalt och har sin utgångspunkt från huvudkontoret i Södertälje. Vi har även hälsomottagningar på våra produktionsorter i Oskarshamn, Luleå, Zwolle i Holland samt Angers i Frankrike.

Vårt uppdrag är att leverera företagshälsovård till Scania. Inom ramen för detta uppdrag skall vi bedriva operativt stöd till chefer och medarbetare. Detta gör vi idag via tvärfunktionella hälsoteam och en FHV-mottagning. Organisationen består av läkare, ergonom, sköterska, hälsopedagog, arbetsmiljöingenjör och psykolog. Vi har också ett förebyggande och metodutvecklande uppdrag som syftar till att stötta organisationen i sin lagefterlevnad.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer vara en del av psykologgruppen som består av totalt 7 psykologer på vår mottagning. Du kommer även ingå i ett tvärfunktionellt team. Psykologerna arbetar med avgränsad behandling enskilt och i grupp. Mycket arbete handlar om förebyggande insatser mot chefer och HR. Vi utbildar, föreläser och utvecklar ständigt nya sätt att nå ut med vår kunskap. KBT och ACT har en naturlig plats på mottagningen och är vårt teoretiska utgångsläge.

Ditt ansvar är att ge stöd och support åt teamets kunder, i att förebygga, bedöma och åtgärda arbetsrelaterad psykosocial ohälsa för individ, grupp och organisation. Du kommer att ge stöd och rådgivning åt såväl medarbetare, chefer och HR. I din roll ingår att arbeta konsultativt med stort kundfokus och interagera med andra professioner inom företagshälsovården i team. Även utbildning och föreläsningar ingår i ditt ansvar.


Din profil

Du är legitimerad psykolog med intresse för organisationspsykologi. Du har erfarenhet av att arbete främjande för den psykosociala arbetsmiljön såväl som med behandling, individuellt och i grupp. KBT steg-1 är ett grundkrav. Ett plus också om du har vidareutbildning/kunskap i OBM.

Som psykolog på mottagningen har du tillsammans med dina kollegor ett ansvar att säkerställa att vårt arbete bedrivs utifrån evidensbaserade metoder. Därför tror vi att du som söker även har ett intresse av utveckling och förfining av metoder och arbetssätt. Ett plus är också om du i framtiden kan tänka dig att agera PTP-handledare.

Som person värdesätter vi om du är utåtriktad med god drivkraft och initiativförmåga. Du har förmåga att arbeta självständigt likväl som att samarbeta i grupp och tycker om att utbilda och föreläsa. Du behöver därtill vara strukturerad och tycka om att planera dina dagar. Vi har regelbundet uppdrag som genomförs på engelska, så du behöver känna dig bekväm att prata och skriva på engelska.

Vi erbjuder

Vi erbjuder regelbunden OBM/KBT handledning i grupp med trevliga kollegor. Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För ytterligare information
Är du välkommen att kontakta gruppchef Karolina Trygg (psykolog/psykoterapeut) mobil: 073-668 88 21 alt. verksamhetschef Leilah Spaander mobil: 073-642 53 00

Ansökan
Sök via HR InLine eller Jobbsök på Scanias hemsida.Vi hanterar ansökningar löpande. Jobb id:20192472. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
22 sept 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Underkategori
Psykolog

Inga fler liknande jobb tillgängliga