SCANIA CV AB · Publicerad 1 okt 2021

Vi utvecklar världens bästa drivlinestyrning med kunden i fokus. Vi ansvarar på systemnivå för det kompletta växellåds- och drivlinestyrsystemet TMS. Vi ligger i framkant såväl med teknik som arbetssätt och är i ständig utveckling.

Till gruppen Transmission System SW söker vi nu en erfaren mjukvaruarkitekt.

Du kommer i rollen som mjukvaruarkitekt arbeta i ett team av erfarna system- och kravarkitekter med gemensamt ansvar att driva arkitekturfrågor för alla växellådsstyrsystem för tunga fordon inom hela koncernen. Ditt fokus kommer att vara att utveckla vår övergripande mjukvaruarkitektur; utreda, designa och implementera tekniska lösningar och koncept för systemramverken. En viktig del av arbetet är också att aktivt delta i utvecklingen av arbetsmetoder och verktyg för att stötta våra långsiktiga strategiska mål. Rollen som arkitekt är en strategiskt viktig roll i en kreativ och dynamisk arbetsmiljö med hög teknisk nivå, där du kommer ha stora möjligheter att påverka framtidens teknik. Gruppen består av 16 medarbetare med olika roller som systemägare, systemarkitekt, safety manager och configuration manager.

Din profil
Du är civilingenjör inom datateknik, informationsteknik, elektroteknik, teknisk fysik eller motsvarande. Tidigare erfarenhet av inbyggda system är ett krav liksom kunskaper i Simulink och C-programmering.

Har du ett välutvecklat analytiskt och strategiskt tänkande samt har god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på svenska såväl som på engelska är detta positivt för rollen.

Är du en senior utvecklare av inbyggd mjukvara? Gillar du att lösa problem där lösningen är långt ifrån uppenbart? Har du talang för att hitta strukturer i ett komplex sammanhang? Då är du den vi söker!

Vi erbjuder
En plats i en grupp med stark sammanhållning och kul på jobbet. Vi sitter i ett modernt kontor men viss arbetstid kan också förläggas på distans. Vi satsar kontinuerligt på kompetensutveckling och vidareutveckling inom koncernen. Utöver det tar alla anställda del av en resultatbonus och i vår förmånsportal finns många värdefulla erbjudanden att ta del av som ex. personalbil, friskvårdbidrag och rabatter för olika produktutbud och tjänster.

För mer information
Kontakta gärna Emma Skoglund, 08-553 50553, gruppchef NECT Transmission System SW.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV samt relevanta betyg/intyg och inkommit senast 17 oktober, men urval kommer att ske löpande under ansökningstiden.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
7 nov 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga