SCANIA CV AB · Publicerad 25 nov 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du ha en spännande roll där du driva förändringen mot Scanias vision om hållbara transportlösningar? Har du en ingenjörsbakgrund, och intresserad av teknik ska du söka rollen som Processtekniker för montering inom Projekt.

I och med skiftet mot helelektriska fordon ställs vår verksamhet inför många utmaningar och förändringar inom bland annat produktionsstruktur, teknik, kompetens.

Du kommer att ingå i Buss chassi BEV 3.0/FPP projekt som består av två delar: Montering och logistik. I rollen kommer du att vara Processtekniker inom montering och ansvara för att ställa om Buss chassis line till att bygga batteri Buss Chassis. Du kommer att ingå i ett team av drivna Processtekniker och rapportera till Projektledaren för Projektet.

BEV 3.0 är den nya generationens elektrifierade bussar och står för ”Battery electric vehicle”
FPP
står för ”Future Powertrain Programme

Ditt uppdrag:
Jobba för ett starkt samarbete inom ditt team samt mot övriga projektgrupper inom BEV 3.0/FPP projekt och linjeorganisationen (lokalt & globalt).

Tillsammans med din Projektgrupp ansvarar du för att Skapa en optimerad montering för batteridrivna Buss chassis, Effektiva layouter & balansering, flöde och Installation av nya utrustningar.

Sträva efter bästa helhetslösningar för montering & logistik.

Genomföra omställningar, utrustnings installationer & implementera de nya arbetssätten i takt med Scanias tidsplan för BEV 3.0 och FPP projekt.

Förankra lösningar med linjeorganisationen och ge input till R&D (via MP) på förbättringar.

Är det här du?
Du trivs med stort eget ansvar och flexibilitet samt har styrkor inom problemlösning och kommunikation. Att ha förmågan att se saker ur ett helhetsperspektiv och samtidigt förmågan att jobba igenom detaljerna kommer hjälpa dig att lyckas i uppdraget.

Som person är du är en lagspelare som ser till såväl den egna gruppens behov som till helheten för verksamheten. Du har förmågan och viljan att inspirera din projektgrupp. Du är kommunikativ, drivande, strukturerad och har en god analytisk förmåga.

Du har akademisk bakgrund, civil- eller högskoleingenjör, alternativt motsvarande teknisk utbildning.

Du har >1 års relevant arbetslivserfarenhet, stark i din kommunikation vad gäller både muntligt och skriftligt, och behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Du är trygg i dig själv och vågar testa nya idéer samt har god självinsikt. Du är bekväm i att ta beslut och är tydlig i din kommunikation vilket är viktigt i en omgivning i snabb förändring.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett utmanande arbete med stor frihet och goda utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö. Scanias kärnvärden definierar vår kultur. Kunden först, respekt för individen och kvalitet. I det dagliga arbetet innebär det en inspirerande arbetsplats där kund, medarbetare och produkt får ta plats och vi vet att det är viktigt att ha roligt på jobbet.

Som anställd hos oss på Scania får du mycket goda förutsättningar till utveckling med en individuellt framtagen utvecklingsplan, med möjlighet att gå många kurser och vidareutbildningar. Andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid.

Ta reda på mer
För mer information är du välkommen att kontakta:
Gruppchef Processteknik Buss, Edvin Lantos 070-619 01 74 eller mail: edvin.lantos@scania.com

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Ansök via Reflex/Jobbsök eller via Scania.com Karriärsida senast den 2021-12-10. JobID: 20215787.
Intervjuer och tester sker löpande i processen. Vi använder tester i vår urvalsprocess.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
10 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga