SCANIA CV AB · Publicerad 18 nov 2021

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå. Inom hela vår verksamhet arbetar vi tillsammans för att kontinuerligt förbättra våra leveranser, våra metoder och vår kompetens. Alla anställda har möjlighet till resultatbonus och vi erbjuder även en rad andra förmåner och rabatter genom vår förmånsportal. Några exempel är personalbil, förmånliga priser på Scanias egna semesterbostäder i Sverige, friskvårdsbidrag och en grupplivförsäkring som ger utökad trygghet för dig och din familj.

Nu söker vi en driven projektledare till vår grupp inom El på Scania Industrial Maintenace. Vi söker dig som har ett stort engagemang för att utveckla och säkra kvalitén i olika projekt.

Du ingår i projektorganisationen inom Scania Industrial Maintenance. Tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor har ni uppdraget att driva och säkerställa att våra projekt levereras i rätt tid, i enlighet med budget och med god kvalitet i överenskommelse med vår kund. Du ingår i ett team bestående av nio projektledare och tre elkonstruktörer. Du rapporterar till gruppchef QPE Projekt El.

Dina arbetsuppgifter
Ditt uppdrag är att leda eller deltaga i de projekt vi har. Som projektledare ansvarar du för budget, tidsplan och funktion samt kvalitet. Du initierar och leder möten med de olika parterna vilka kan vara myndigheter, projekterande konsulter, förvaltningsorganisationen, entreprenörer m.fl. Du kommer att ansvara för eller medverka i utformandet av systemlösningar och konstruktioner. Hos oss kommer du att arbeta mycket brett, t ex med riskanalyser, kalkylering, anbud och tidplaner. Dagliga kontakter med kund, mediaansvariga och driftorganisationen ingår också i ditt uppdrag. En viktig del av vår vardag är att arbeta med ständiga förbättringar och utveckling av våra system.

Arbetet genomförs enligt vår uppdragsprocess som är ett standardiserat arbetssätt inom Scania. Jobbet som projektledare innebär många kontakter både inom Scania och även med de konsulter och entreprenörer vi använder.

Din profil
Vi söker en resultatinriktad, strukturerad och kommunikativ projektledare med god förmåga att samarbeta med andra.

Vi vill att du som söker har erfarenhet av projekterings- samt projektledning inom elkraft och även kompetens inom entreprenadjuridik. Du har universitet eller högskoleexamen inom el alternativt teknisk gymnasieutbildning med motsvarande erfarenhet.

Vi ser det som positivt om du har erfarenhet från rollen som Byggarbetsmiljösamordnare (BAS). Det är meriterande om du har erfarenhet från huvudprojektledning Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. God datorvana krävs.

Som person är du trygg och förtroendeingivande och du tycker om att ha många saker igång samtidigt. Du har en förmåga att arbeta med en god struktur och du håller fokus på att leverera kvalitet i enlighet med deadlines. Kommunikation är viktigt för dig och du är därför duktig på att bygga, odla och utveckla relationer med dina olika intressenter. Avslutningsvis ser vi att du är resultatinriktad med en förmåga att hålla ihop projekt på ett bra sätt: Du driver dem från ax till limpa hela vägen till slutmålet.

Vid den här rekryteringen sätter vi stort värde på dina personliga egenskaper och drivkrafter.

Vi erbjuder
Scanias kärnvärden definierar vår kultur (kunden först, respekt för individen, eliminering av slöseri, beslutsamhet, laganda och integritet). I det dagliga arbetet innebär det en inspirerande arbetsplats där kund, medarbetare och produkt får ta plats och vi tror att det är viktigt att ha roligt på jobbet.

Du blir en viktig del av Scania - Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar ”The Scania Way” och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Mer information om Scanias kärnvärden finns på vår hemsida.

Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidare tjänst på heltid. Tjänsten är baserad i Södertälje.

Kontakt
För frågor om tjänsten kan du kontakta Magnus Arnersten, Gruppchef QPE Projekt EL,
Telefon: 070-0812216, mail: magnus.arnersten@scania.com

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV,personligt brev samt relevanta betygskopior. Ansök via scania.com senast 2 December 2021

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
2 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga