SCANIA CV AB · Publicerad 9 sept 2019

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Motorbearbetningen, DM, bearbetar strategiska artiklar till Scanias motorer. Produktionsteknik ansvarar för att stötta produktionsprocessen i att hantera nya produkter och ny utrustning som skall föras in i produktionen.

Just nu är motorbearbetningen inne i en mycket intressant fas där framtidens produktionsstruktur innebär många spännande investeringsprojekt.

Vill du arbeta med hållbara och effektiva transportsystem?

För att kunna skapa världens bästa lastbilsmotorer behöver vi projektledare som ser till att vi får världens bästa produktionsprocesser. Du kommer ansvara för ett eller flera investeringsprojekt som behövs för att vi ska kunna nå det målet.

Kommunikation är en huvuduppgift för dig som projektledare. Tex ska tekniska krav förklaras, tidplaner följas upp och avtal förtydligas. Internt på Scania kommer du ha täta kontakter med R&D, Inköp och vår systerfabrik i Brasilien mfl. Kommunikationen med våra leverantörer utanför Scania kommer ha stor inverkan på projektets resultat. Periodvis kommer därför tjänsten innebära resor.

I arbetsuppgifterna ingår bla att:
  • Leda projekt för anskaffning av produktionsutrustning
  • Ansvara för projektets kvalité, tidplan och kostnad
  • Installera och starta upp den nya produktionsutrustning tillsammans med linjeorganisationen
Du blir en viktig del av Scania - Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar "The Scania Way" och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida Scanias kärnvärden.

Din bakgrund
  • Du har erfarenhet av projektledning. Det är meriterande om dessa projekt har varit inom fordins- eller verkstadsindustrin.
  • Goda kunskaper i engelska är ett krav.
  • Vi tror att du har civil- eller högskoleingenjör men arbetslivserfarenhet kan uppväga akademiska meriter.
Är det här du?
Du har ett strukturerat arbetssätt och är van att sätta dig in i olika tekniska frågeställningar. En god social förmåga är viktig då arbetet innebär många kontaktytor inom och utanför Scania.

För ytterligare information
Kontakta gärna Anders Briland , anders.briland@scania.com alternativt på mob nr 0700860566

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer att ske löpande, skicka in din ansökan senast 30/9.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 sept 2019
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga