SCANIA CV AB · Publicerad 16 mars 2020

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi söker en provningsingenjör till vår grupp. Gruppen Mechanical Testing tillhör sektionen Cab Body and Trim inom hyttutveckling och arbetar både med fullskaliga krockprov och med komponentprovning på hytt. Gruppen består idag av 9 personer uppdelade på chef, 5 provningsingenjörer och 3 mekaniker. Vi behöver anställa ytterligare en provningsingenjör som främst kommer arbeta med komponentprovning.

Några av de prov vi gör är slagprov, öppna/stänga-prov, klimatcykelprov, airbagprov, dragprov och solprov. En stor del av arbetet går åt till att sätta sig in i nya provbehov, konstruera nya provriggar, programmering, analys, rapportskrivning samt metodutveckling.

Du kommer arbeta tätt ihop med våra mekaniker och avdelningens konstruktörer.

Arbetet kan innebära en del resor både i Sverige och i Europa då vi ibland använder oss av externa provanläggningar.

Din profil

Du är en händig provningsingenjör med några års erfarenhet. Kunskap inom PLC och robotprogrammering, pneumatik, mätsystem och C-kort är meriterande. Du har troligen en Universitets- eller högskoleutbildning som Högskoleingenjör, Civilingenjör i Maskinteknik eller motsvarande

Du kommer att trivas med arbetet om du tycker om att driva egna uppdrag och lösa problem. Hos oss får du arbeta i en utvecklande miljö med varierande arbetsuppgifter och med trevliga kollegor där du får mycket ansvar.

För mer information

Mikael Littmann, gruppchef, telefon 08-553 809 27, Caroline Svedberg, provningsingenjör 08-553 715 40

Ansökan

Ansökan skall innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
1 apr 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga